EXCLUSIV  USR, glumă cu Regele Mihai. Președinte al ANRM: Asta mi se pare grav!

Regele Mihai
Regele Mihai

Irina-Andreea Cristea, președinte al ANRM București, a avut o reacție dură la adresa tinerilor din USR.

”Am fost dezamăgită să văd gluma complet deplasată a USR Tineret. Este încă o dovadă a relativizării valorilor adevărate în societatea românească și în rândul noilor generații. De asemenea, incidentul ridică mari semne de întrebare vizavi de viitorul  USR, dacă în pepiniera de viitori lideri ai formațiunii nu se știe cât de popular era Regele Mihai în rândul tinerilor, când încă era pe tron și că a cedat șantajului rușilor ca sângele a 1000 de studenți și tineri să nu curgă în beciurile securității.”, a transmis pentru dcnews.ro Irina-Andreea Cristea, președinte al organizației Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei București.

Necunoașterea istoriei și plagierea mesajelor din anii 90

”Mai grav mi se pare necunoașterea istoriei. În plus, USR Tineret  "plagiază" unul dintre cele mai populare mesaje din anii 1990 despre Regele Mihai: Monarhia Salvează România!

Mai mult, bagatelizarea în acest mod a evenimentelor de la Revoluție arată că cele întâmplate acum 30 de ani nu au fost "actul fondator" al unei noi societăți, așa cum spuneau liderii de atunci. În schimb, având în vedere tot ce am aflat între timp despre rolul lui Ion Iliescu și despre planurile lui de înlăturare a lui Ceaușescu, ne indică mai mult că "Revoluția" a fost mai mult o glumă. Regele Mihai a fost interzis de regim deoarece era singurul care avea demnitatea și legitimitatea să tragă cortina asupra scenetei FSN și să arate adevărul.”, a completat Irina-Andreea Cristea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel