USR, atac la PSD pe tema "Fără Penali": Este o păcăleală!

Florin Răvdan / 02 iul 2019 / 18:39
Fără penali
Descriere foto: Fără penali

Pe pagina de Facebook a celor de la USR a apărut un material critic la adresa PSD pentru promovarea, în proiectul de modificare a constituţiei, a proiectului "Fără penali în funcţii publice". USR consideră că ceea ce face PSD este doar o manipulare a opiniei publice. 

"USR a fost singurul partid care a susținut de la început inițiativa Fără Penali, dar cele peste un milion de semnături care au ajuns în Parlament au obligat toate celelalte partide să se alinieze și să respecte vocea românilor. Inclusiv PSD, care a depus astăzi un proiect de revizuire a Constituției în care a inclus și textul inițiativei cetățenești Fără Penali în Funcții Publice.

Proiectul PSD este doar o păcăleală pentru români și face parte din planul social democraților de a se reabilita în fața cetățenilor folosind vorbe goale și copiere de texte juridice după modelul copy-paste.

Mai grav este că că PSD se folosește de popularitatea inițiativei #FaraPenali pentru a strecura modificări constituționale nocive.

Proiectul PSD de revizuire a Constituției este unul periculos pentru că include doar modificări superficiale în privința temelor majore care au fost vizate de referendumul pentru justiție. De exemplu, în privința interzicerii amnistiei și grațierii, PSD a adăugat un singur text la unul dintre articolele din Constituție care se referă la grațierea individuală, dar a evitat în mod deliberat să interzică amnistia și grațierea colectivă pentru corupți.

Este absolut necesar ca votul pentru Fără Penali în funcții publice să fie separat de proiectele de revizuire a Constituției pentru a nu parazita inițiativa și pentru a ne asigura că va ajunge text constituțional", au scris cei de la USR pe Facebook.