USR, atac dur la CCR. Stelian Ion: S-a ales praful de această instituţie

FOTO: Facebook / Stelian Ion
FOTO: Facebook / Stelian Ion

Stelian Ion (USR) s-a alăturat colegilor din opoziţie şi a lansat, de pe pagina sa de Facebook, un atac dur la adresa CCR, care a decis astăzi să declare ilegale completurile de trei nespecializate de la ÎCCJ. 

"CCR a luat-o pe urma CCM (Curții Constituționale a Republicii Moldova) care dădea decizii la minut, la comandă politică. Judecătorii CCM și-au dat, în cele din urmă, demisia, acoperiți de rușine. Același lucru ar trebui să îl facă și judecătorii CCR care astăzi au admis sesizarea lui Iordache!

Această soluție este o rușine cumplită la adresa Curții Constituționale care, de-a lungul timpului, a avut în componența sa profesioniști remarcabili, juriști eminenți. În mare parte, s-a ales praful de această instituție. Depravarea politicienilor, ajunsă în ultima perioadă la cote inimaginabile, a copromis și această instituție, prin numirea unor politruci, a unor servitori depășiți de vremuri, cu mentalități medievale și, pe alocuri, cu o pregătire profesională precară", a scris Stelian Ion. 

Cine este vinovat 

"În prezent, Curtea Constituțională se compune din nouă judecători, trei fiind numiți de Camera Deputaților, trei de Senat și trei de Președintele României. Numirile sunt făcute exclusiv de politicieni, legislativul numind 2/3 din totalul judecătorilor CCR, iar puterea judecătorească nu are niciun rol în procedura de numire. Dominația legislativului asupra celorlalte puteri, din perspectiva numirilor judecătorilor constituționali, este evidentă", a mai scris Stelian Ion pe Facebook. 

Puteţi citi postarea integrală mai jos. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel