EXCLUSIV  USL - USR, paralelă. Val Vâlcu: Cine este noul Remus Cernea

Votare
Votare

Alegerile europarlamentare din primăvara 2019 readuc în discuţie modul în care un personaj care ar fi avut şanse foarte mici să ajungă în Parlament a reuşit să prindă un mandat profitând de jocurile de culise făcute de greii politicii.  

Este vorba despre Remus Cernea, cel care a ajuns parlamentar fiind susţinut de către USL, alianţă care, pentru a atrage toate voturile de la cei care erau din tabăra opusă lui Traian Băsescu, a atras sub aripa sa toate formaţiunile mici care, dacă ar fi candidat singure, ar fi făcut ca multe dintre voturi să se piardă.

Istoria se repetă

Jurnalistul Val Vâlcu remarcă faptul că aceeaşi metodă de a atrage tot ceea ce înseamnă electorat "haştagist" pare a o folosi acum şi USR, formaţiune care l-a atras pe Dacian Cioloş în USR-PLUS, o alianţă care - aşa cum s-a întâmplat în 2012 cu Remus Cernea - va face ca Dacian Cioloş să prindă un mandat de europarlamentar, iar USR să atragă şi voturile care s-ar fi dus, altfel, spre PLUS.  

Cioloş se foloseşte de metoda Remus Cernea pentru a fi pe liste la europarlamentare. PSD şi PNL, la acea vreme împreună în USL, ca să facă 51% sigur, nu doreau să se disipe votul către alţi contestatari ai lui Băsescu, cel care îi ameninţase că, dacă nu au 51%, nu intră guvernare. Şi atunci au aspirat toate formaţiunile care nu erau pro-Băsescu, inclusiv pe Remus Cernea cu partidul său ecologist. Şi aşa a ajuns Remus Cernea în Parlament, deşi provenea dintr-un partid care ar fi obţinut un scor foarte mic dacă ar fi candidat singur.

Acum se întâmplă la fel. Ca să nu rişte să se fragmenteze voturile haştagiştilor, Barna îl ia şi pe Cioloş la remorcă şi, în acest fel, preşedintele PLUS participă la europarlamentare pe modelul Remus Cernea. 

Vezi şi: Eurodeputat PSD: Dați un Google cu Iohannis. Veți înțelege de ce

Florin Busuioc, de urgenţă la spital. A fost operat din nou

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel