Ursula von der Leyen, mesaj pentru Rovana Plumb: Contați pe sprijinul meu personal și politic

Rovana Plumb a fost aleasă de Ursula von der Leyen să conducă portofoliul Transporturilor în Comisia Europeană.

Noul președinte al Comisiei Europene i-a adresat Rovanei Plumb câteva cuvinte, într-o scrisoare deschisă. Ursula von der Leyen spune că îi încredințează acesteia funcția de comisar european pentru Transporturi, un portofoliu important care joacă un rol cheie în conectarea cetățenilor UE, a serviciilor și a mărfurilor.

Cererea pentru transport continuă să crească pe măsură ce economiile și societățile din UE devin tot mai integrate. Acest aspect va conduce către noi oportunități și investiții, dar și noi provocări. Totodată, Ursula von der Leyen precizează în scrisoarea sa că portofoliul Transporturilor are un rol esențial în combaterea schimbărilor climatice și reducerea cât mai rapidă a poluării, iar transportul va fi o parte centrală din viitorul acord.

Sarcina Rovanei Plumb în următorii cinci ani

Ursula von der Leyen mai spune că sarcina Rovanei Plumb în următorii cinci ani e să se asigure că transportul european va fi sigur și accesibil pentru toți cetățenii Uniunii. Că va fi digital și modern și cere o strategie în acest sens. Totodată, Ursula von der Leyen îi cere Rovanei Plumb să joace un rol de lider în forumurile internaționale, în special în negocierile privind reducerea emisiilor globale.

Misiunea viitorului comisar european român va fi să contribuie la ambiția UE de ”poluare zero”, concentrându-se pe atenuarea impactului trasportului asupra mediului. Mai mult, Rovana Plumb va trebui să se concentreze pe digitalizarea rețelei de transport a UE, dar și pe modernizarea ei.

von der Leyen o asigură pe Rovana Plumb de sprijinul ei personal și politic

„Pe măsură ce transportul evoluează și se modernizează, ar trebui să vă asigurați că acesta rămâne accesibil și fiabil, în special pentru cei cu venituri mici sau cei care locuiesc în zone îndepărtate ale Uniunii, iar drepturile pasagerilor sunt respectate”, a mai precizat viitorul președinte al Comisiei Europene. Transportul în UE va trebui să se ridice la cele mai înalte standarde de siguranță, mai ales că ne aflăm într-o perioadă în care ameințările de securitate devin din ce în ce mai complexe.

Comisarul european va trebui să consolideze cooperarea cu partenerii cheie pentru a pune în aplicare acordurile existente, pentru a deschide noi oportunități și a promova standarde înalte de siguranță, spune Ursula von der Leyen, făcând referire directă la vecinătatea Uniunii, în special zona Balcanilor de Vest.

În finalul scrisorii, președintele Comisiei Europene o roagă pe Rovana Plumb să lucreze îndeaproape cu toți membrii Comisiei și cu ea, precizând că va putea conta pe sprijinul ei personal și politic înaintea audierii din Parlamentul European. „Aștept cu nerăbare să colaborăm”, încheie Ursula von der Leyen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel