Urs rănit. AMPLĂ operaţiune de localizare şi tranchilizare

Zeci de vânători, pădurari, reprezentaţi ai Jandarmeriei, Gărzii de Mediu şi Gărzii Forestiere au participat sâmbătă, în zona comunei Stânceni, judeţul Mureş, la o amplă acţiune de localizare şi tranchilizare a unui urs rănit.

Subcomisar Carmen Frandeş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, a declarat pentru Agerpres că, în jurul orei 14.40, Dispeceratul 112 a fost alertat că în curtea unui imobil din satul Ciobotani se află un urs, posibil decedat.

'Probabil este vorba de un urs care a fost rănit în timpul nopţii, de o maşină, incident raportat la momentul respectiv, însă animalul nu a mai fost găsit. Inclusiv Poliţia asigură perimetrul pentru localizarea şi tranchilizarea ursului, după care se va face evaluarea stării de sănătate a acestuia', a afirmat Carmen Frandeş. Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a declarat pentru AGERPRES că situaţia este sub control, ursul a fost localizat, iar la prima vedere pare destul de grav rănit şi că nu poate pune în pericol forţele dislocate pentru acest eveniment. Prefectul a mai spus că urmează ca în zona împădurită unde a fost localizat ursul să fie dusă o cuşcă specială, de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş, pentru ca animalul să fie transportat în siguranţă.

Lucian Goga a punctat că s-a ţinut în permanenţă legătura cu Ministerul Mediului întrucât ursul este animal protejat şi nu poate fi împuşcat decât cu derogare specială, potrivit Agerpres,

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel