Urmărește emisiunea live


Uraganul Dorian. Meteorologii au retrogradat fenomenul la categoria 1

Uraganul Dorian a fost retrogradat la categoria 1. Cu toate acestea este un pericol pentru statul american Carolina de Nord spre care se îndreaptă. 

Uraganul Dorian a fost retrogradat la categoria 1, vineri dimineaţă, în timp ce se apropia de coastele statului american Carolina de Nord, au anunţat serviciile meteorologice din Statele Unite, citate de AFP.

Conform celui mai recent buletin informativ emis de Centrul Naţional pentru Uragane (NHC), intensitatea uraganului a scăzut, fenomenul fiind însoţit de viteze ale vântului de circa 150 de kilometri la oră.

NHC a indicat că se aşteaptă o slăbire lentă în următoarele zile a uraganului.

Cu toate acestea, Dorian va rămâne un uragan puternic, în timp ce centrul său se deplasează în apropierea sau de-a lungul coastei Carolina de Nord, se precizează în buletinul NHC.

Cel puțin 30 de morți în urma uraganului

Bilanţul în urma trecerii uraganului Dorian prin Bahamas a crescut la 30 de morţi, a anunţat joi premierul ţării, Hubert Minnis.

Minnis a dezvăluit numărul deceselor într-un interviu telefonic acordat joi seară postului CNN şi a declarat că evenimentul meteorologic a produs o devastare care se va simţi timp de mai multe generaţii.

Bilanţul anterior indicat 20 de decese, însă autorităţile se tem că cifra finală, ce va fi transmisă după finalizarea operaţiunilor de căutare şi salvare, ar putea fi mult mai mare, notează AFP.

Circa 70.000 de persoane din Bahamas au nevoie imediată de ajutor umanitar, a anunţat anterior Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).

După ce a distrus Bahamas, Dorian şi-a făcut simţită prezenţa joi noaptea în Carolina de Nord şi Carolina de Sud, uraganul fiind însoţit de viteze mari ale vântului şi ploi torenţiale care au provocat pene de curent pe suprafeţe mari în ambele state americane. Peste 260.000 de locuinţe şi sedii comerciale au rămas joi noaptea fără energie electrică în statele Carolina de Sud şi Georgia, relatează Reuters.

Stare de urgență în mai multe state

Guvernatorii din statele vizate de trecerea uraganului au declarat stare de urgenţă. Şcolile au fost închise, au fost puse la dispoziţie adăposturi şi au fost desfăşuraţi militari pentru a ajuta în cadrul operaţiunilor de salvare.

Dorian a provocat cel puţin trei tornade în regiune, au anunţat autorităţile. Dintre cele cel puţin patru decese asociate furtunii, raportate în Statele Unite, trei au fost consemnate în comitatul Orange din statul, Florida, în timpul pregătirilor pentru trecerea uraganului sau a operaţiunilor de evacuare, a anunţat biroul primarului. De asemenea, în Carolina de Nord, un bărbat în vârstă de 85 de ani a căzut de pe o scară în timp ce îşi baricada locuinţa, a indicat guvernatorul regiunii, citat de Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel