Buzău: Viitură pe DN 10, la Cislău; circulaţia întreruptă din cauza aluviunilor şi apei ajunse pe carosabil

O viitură s-a produs vineri după amiază pe DN 10 între localităţile buzoiene Vipereşti şi Cislău, circulaţia fiind întreruptă din cauza aluviunilor şi a apei care a a juns la 30-40 de cm pe carosabil, conform Prefecturii Buzău.

Totodată, în satul Tronari, comuna Vipereşti, 10 gospodării au fost inundate, iar trei persoane, o femeie, un copil şi un bărbat, au fost date iniţial dispărute, dar au fost găsite, iar pârul Nişcov a inundat o casă şi mai multe beciuri. La faţa locului acţionează echipaje ale Secţiei de Drumuri Naţionale, ISU Buzău şi IPJ Buzău, a mai precizat sursa citată.

Potrivit unei informări ulterioare a reprezentanţilor Prefecturii Buzău, zeci de pompieri, jandarmi, poliţişti şi lucrători de la Secţia Buzău de Drumuri Naţionale acţionează în zonele Cislău-Vipereşti şi Tisău pentru îndepărtarea efectelor unei ruperi de nori care a produs în câteva minute la inundarea cu apă şi aluviuni a carosabilului şi inundarea a 10 locuinţe. 'A fost vorba de o rupere de nori, în câteva minute apa a ajuns pe carosabil la înălţimea de 30-40 de centimetri, antrenând aluviuni de pe versant, în acest moment există o amplă mobilizare de forţe.

La Vipereşti pompierii acţionează cu două autospeciale, trei motopompe şi o barcă, ajutaţi de 20 de jandarmi montani, iar în comuna Tisău se acţionează cu două autospeciale şi trei motopompe', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma. Potrivit sursei citate, cele trei persoane date iniţial dispărute au fost găsite într-o gospodărie, de echipele de căutare-salvare de la Garda de pompieri Mărunţişu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel