Urmărește emisiunea live


Unul dintre cei mai importanţi lideri chinezi, Mei Xuhua, s-a stins din viaţă. Mii de oameni au participat la funeralii

Comunităţile olandeze din afara ţării sunt în doliu, după ce unul dintre cei mai importanţi lideri chinezi, Mei Xuhua, s-a stins din viaţă. Peste 25.000 de oameni au participat la funeralii. 

Funeraliile lui Mei Xuhua, primul bărbat chinez care a primit Ordinul Regal de Cavaler al Chinei, au fost ţinute la Casa Funerală Goutum. Au participat mai mulţi înalţi demnitari chinezi, dar şi olandezi. 
 
Liderii principalelor comunităţi chineze din Olanda dar şi oameni din toate categoriile sociale, prietenii de o viaţă ai lui Mei Xuhua, rude şi alte sute de oameni au participat la funeralii. 
 
Drumul de la casa lui Xuhua a fost unul solemn, cu un portret al acestuia purtat de liderul coloanei, cu bannere şi cu foarte multe flori. La începutul slujbei memoriale, toţi participanţii au ţinut un moment de reculegere în onoarea acestuia. 
 
Jiang Hua, reprezentantul Ambasadei Chinei din Olanda, a avut şi un mesaj. 
 
"Suntem întristaţi de trecerea în nefiinţă a lui Mei Xuhua. Ne oferim astfel omagiile şi sincerele condoleanţe familiei. Mei Xuhua este un bine cunoscut patriot şi lider chinez în Olanda, a fost preşedintele Asociaţiei Chinezilor din Străinătate în Olanda, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Chinezilor Olandezi, preşedintele Asociaţiei olandeze pentru reunificarea paşnică a Chinei şi multe altele. A contribuit la unitatea şi cooperarea comunităţii chineze din afara ţării, promovând reuniunea paşnică a ţării mamă. Moartea sa este o mare pierdere pentru comunitatea chineză", a spus acesta. 
 
Zhang Yongshou, preşedintele Asociaţiei Chinezilor Diasporeni din Hong Kong, a spus că după incinerare, rămăşiţele lui Mei Xuhua vor fi returnate în ţara sa natală pentru a fi îngropate. 
 
În timpul ceremoniei, participanţii şi-au prezentat omagiile, s-au înclinat şi au depus coroane de flori. 
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel