Urmărește emisiunea live


UNPR fentează PSD la alegeri. Marius Pieleanu: Din păcate, după retragerea lui Oprea…

Scena politică este măcinată de schimbări neașteptate. Factorul declanșator a fost demisia lui Gabriel Oprea de la conducerea UNPR.

După demisia lui Gabriel Oprea de la conducerea UNPR, au urmat plecări de amploare spre PNL și spre PSD. În vreme ce PSD și PNL îl iau parlamenarii, UNPR se distanțează de protocolul semnat cu social-democrații la Capitală. În același timp, Călin Popescu Tăriceanu, copreședintele ALDE, punctează o apropiere de PSD, în vederea unei USL 3.  

Surse politice au spus, pentru Antena 3, că UNPR l-ar propune candidat la alegerile locale pentru Primăria Municipiului București pe Ilie Năstase. 

Ilie Năstase atrage electoratul nehotărât

Contactat de dcnews.ro, sociologul Marius Pieleanu, directorul Avangarde, a spus că nu l-a măsurat pe Ilie Năstase ca posibil candidat și a precizat: "Nu cred că se bagă Ilie Năstase. Nu are un profil de candidat pe care stânga să-l voteze. Stânga din Bucuresti votează ceea ce partidul îi propune. Ilie Năstase are fanii săi, mai ales cei care nu merg la vot. Ar putea să aduca mai mulți oameni la vot dintre cei care nu votează".

Decizia UNPR nu afectează PSD

Dreapta este fărâmițată în ceea ce privește candidaturile pentru Primăria Capitalei. A constatat-o și PNL, care a luat decizia politică de a-l propune candidat pe Ludovic Orban în locul lui Cristian Bușoi. Întrebat dacă decizia UNPR de a merge singură nu fărâmițează stânga la Capitală, sociologul a mai spus că PSD "nu este afectat de povestea cu UNPR", adăugând că "din păcate, după retragerea lui Gabriel Oprea, UNPR este într-un trend descendent". Totodată, Marius Pieleanu a spus că UNPR, după ani de alianțe politice, merită să-și măsoare singur forțele" într-o competiție electorală serioasă.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel