Uniunea Studenţilor din România, cerere privind graţierea şi modificarea Codurilor penale

Uniunea Studenţilor din România (USR) solicită retragerea proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea unor persoane şi modificarea Codurilor penale şi susţine demisia conducerii CNA deoarece nu au existat sancţiuni pentru posturile de televiziune care 'dezinformează opinia publică'.

'Considerăm că într-o democraţie principiile ce stau la baza construcţiei societăţii trebuie respectate. Transparenţa, integritatea şi consultările reale cu cetăţenii sunt mecanisme democratice pe care toţi guvernanţii trebuie să le respecte', afirmă USR într-un comunicat dat publicităţii luni.

Uniunea Studenţilor din România precizează că s-a alăturat manifestaţiei de protest de duminică seara, 'în semn de solidaritate faţă de studenţii şi tinerii români, actori importanţi din cadrul societăţii civile, pe umerii cărora stă viitorul ţării noastre'. De asemenea, USR susţine demisia conducerii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), 'nefiind prima dată când mai multe televiziuni dezinformează opinia publică, minţind şi manipulând, iar asupra cărora nu a existat niciun fel de sancţiune'.

[citeste si]

'Suntem şi am fost dintotdeauna alături de colegii noştri, mai ales în astfel de situaţii, când s-a simţit nevoia societăţii civile de a avea alături un actor important, studenţimea. Sunt de părere că orice iniţiativă sau proiect ce vizează amnistia şi graţierea nu poate fi realizat fără o consultare publică în prealabil, fără a oferi un cadru transparent şi integru. Avem datoria morală de a face tot ce ne stă nouă în putinţă pentru noi, pentru părinţii şi bunicii noştri, dar mai ales pentru viitorul ţării noastre', a declarat Alin Grigore, preşedintele USR, potrivit comunicatului citat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel