Urmărește emisiunea live


Trump a apăsat BUTONUL de pauză. Uniunea Europeană în avantaj

Uniunea Europeană şi mai multe alte ţări vor fi, pentru moment, scutite de tarifele promulgate de administraţia Trump pentru importurile de oţel şi aluminiu, a declarat joi reprezentantul american pentru comerţ, Robert Lighthizer.

În data de 8 martie, preşedintele SUA, Donald Trump a anunţat introducerea unor tarife de 25% la importurile de oţel şi de 10% la aluminiul importat, dar a exceptat Canada şi Mexic şi a oferit posibilitatea excluderii altor aliaţi.

Joi, cu prilejul unei audieri de către comisia de finanţe din Senatul american, reprezentantul american pentru comerţ, Robert Lighthizer, a declarat că preşedintele Donald Trump a decis să introducă o pauză cu impunerea de tarife în timpul negocierilor cu o listă de ţări suplimentare, transmite AFP.

'Avem Europa, avem Australia, avem Argentina, avem Brazilia. Am uitat pe cineva? Evident Coreea de Sud cu care suntem în prezent în negocieri', a spus Lighthizer.

Mai mulţi responsabili europeni, printre care şi comisarul european pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, s-au deplasat la Washington în ultimele zile pentru a cere ca Uniunea Europeană să fie scutite de aceste tarife vamale. Cecilia Malmstrom a declarat în Parlamentul European, înaintea de intervenţia lui Robert Lighthizer, că se aşteaptă ca UE să fie scutită dar că nu poate fi încă sigură.

Decizia Washingtonului de a impune tarife pentru importurile de oţel şi aluminiu a provocat îngrijorări cu privire la un posibil război comercial, după ce Uniunea Europeană a ameninţat că va impune la rândul său tarife vamale pentru mai multe produse americane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel