Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara se va extinde printr-un proiect european

07 oct 2019 / 15:56

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Timişoara va fi extinsă şi dotată cu echipamentele medicale necesare, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană de peste un milion de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Călin Dobra, care administrează spitalul, a declarat într-o conferinţă de presă că a fost finalizată licitaţia pentru proiectare şi execuţie, contractul fiind semnat luni. 'Valoarea contractului este de 5,1 milioane de lei cu TVA inclus, iar termenul de execuţie este de 24 de luni. Va fi un nou corp de clădire cu suprafaţa de 800 mp structurat pe trei niveluri', a spus Dobra. Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina, a subliniat în acelaşi context că UPU a fost modernizată în urmă cu trei ani în cadrul unui proiect de circa 400 de mii de lei tot cu fonduri de la CJ. 'Este un proiect benefic pentru că vorbim de o extindere care este absolut necesară, precum şi de modernizarea şi dotarea cu aparatură medicală pentru ceea ce se doreşte a fi o UPU modernă', a punctat Craina.

Şeful UPU a Spitalului Judeţean Timişoara, dr. Mihai Grecu, a afirmat că investiţia de acum vizează trei aspecte importante, respectiv, o creştere cu aproximativ 25% a numărului de posturi de lucru, care acum este de 24 de locuri, unde pot fi asistaţi pacienţii, crearea unui circuit mai funcţional în ceea ce priveşte triajul pacienţilor, precum şi asigurarea unui confort mai bun pentru pacienţi şi aparţinători pe parcursul şederii lor în UPU.

'Mutarea spaţiilor administrative care sunt în actualul spaţiu al UPU va permite crearea a încă şase posturi de lucru. UPU asistă în jur de 74.000 de pacienţi anual. Este mult să faci asta pe un număr de 24 de posturi de lucru pe care le avem disponibile în acest moment. Aceşti pacienţi vin în medie cu cel puţin un aparţinător, deci în fiecare an, cel puţin 150 de mii de oameni trec prin UPU. Spaţiul actual s-a dovedit a fi ineficient. Ca urmare a implementării acestui proiect, vom avea un flux mai eficient al pacienţilor', a afirmat Mihai Grecu, potrivit Agerpres.