EXCLUSIV  UNIREA României cu Basarabia. George Simion: Răbdarea noastră s-a terminat

George Simion, liderul unioniștilor, a vorbit la DC News despre folosirea subiectului Unirii Basarabiei cu România, în scop electoral.

George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, a tras un semnal de alarmă în acest sens. Liderul unioniștilor a transmis că ”răbdarea noastră s-a terminat”.

„Noi suntem foarte dezamăgiți. Nu găsim acum entitatea și persoanele cu care să dialogăm pe acest subiect (nr. - Unirea Basarabiei cu România), este un haos așa mare la nivel instituțional în România că nici nu știi cu cine să vorbești. 

De-a lungul timpului ni s-au făcut foarte multe promisiuni. De multe ori în timpul campaniilor electorale. Noi am sacrificat foarte mult timp, foarte mult efort, am sacrificat și imaginea noastră publică doar pentru a provoca acest dialog. Chiar eu personal am fost acuzat în octombrie 2016, când am avut ”Marșul pentru Basarabia”, că prin dialogul pe care îl purtăm cu toate partidele politice, influențez într-un fel rezultatul alegerilor.

Tot ce am vrut atunci era să existe în politica fiecărui partid niște obiective clare pe direcția reîntregirii naționale și pe relația cu Republica Moldova. Ce ni s-a promis atunci și de-a lungul timpului din partea politicienilor, în mare parte nu s-a respectat. Răbdarea noastră s-a cam terminat. Am înțeles că unele lucruri nu le poate face Statul, dar putem să le facem noi”, a declarat George Simion.

Acesta a mai precizat că nu este normal ca la 100 de ani de la Marea Unire, mediul politic să transmită în continuare că ”nu acum este momentul pentru Unire” și să facă apel la răbdare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel