Igor Dodon, speriat de "proliferarea unionismului"

Igor Dodon
Igor Dodon

Igor Dodon, preşedintele Moldovei, convoacă Consiliul Suprem de Securitate în problema 'proliferării unionismului'.

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că a trimis conducerii guvernului şi parlamentului propunerea ca următoarea reuniune a Consiliului de Securitate să aibă loc miercuri, în contextul în care numărul localităţilor din Republica Moldova care au semnat declaraţia simbolică de Unire cu România a ajuns deja la 40, relatează portalul Deschide.md.

Într-o emisiune în direct la postul de televiziune rusesc NTV Moldova, Igor Dodon a declarat vineri seara că cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova sunt unionismul, Alianţa Nord-Atlantică şi lipsa unei soluţii la problema transnistreană, informează IPN. Preşedintele moldovean a afirmat că reuniunea Consiliului de Securitate va avea loc oricum pentru că el urmează să aducă persoane loiale în noua componenţă a acestei structuri.

Proliferarea unionismului

Printre subiectele pe care el vrea să le pună în discuţie figurează proliferarea unionismului în Republica Moldova, raportul KROLL 2 despre furtul miliardului, precum şi situaţia armelor letale pe care conducerea armatei intenţionează să le achiziţioneze.

Dodon consideră că mişcarea unionistă trebuie oprită conform legii, aşa cum se întâmplă şi în alte state. El susţine că guvernarea tace referitor la acest subiect, fie pentru că se teme de o deteriorare a relaţiilor cu România, fie că 'joacă' pe alocuri cu aceşti unionişti pentru a crea o situaţie de conflict.

[citeste si]

El a criticat de asemenea organizarea Summit-ul interparlamentar în probleme de securitate pe tema 'Georgia, Republica Moldova şi Ucraina: Parteneriatul Estic şi provocările de securitate curente' la 2 martie la Chişinău, apreciind că este vorba de 'încă un pas anti-Rusia din partea Partidului Democrat', aflat la guvernare în Republica Moldova.

PD încearcă - susţine el - ca prin acest pas să placă americanilor şi europenilor şi să arate cât de hotărât pledează împotriva Rusiei. 'Acest summit contravine intereselor naţionale ale Republicii Moldova, contravine opiniei majorităţii cetăţenilor moldoveni', a menţionat Igor Dodon, conform Deschide.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel