Unire Basarabia, marș. Mii de persoane au cerut Unirea în stradă

2018 este despre Basarabia, iar Centenarul Marii Uniri nu poate fi sărbătorit fără a stabili următorul proiect de țară al tuturor românilor: unirea României cu Republica Moldova, informează unioniștii.

Peste 3000 de persoane care au participat sâmbătă la Marșul Unirii din Chișinău, cu prilejul Zilei Naționale a României.

Mesajul acestora a fost unul clar: 2018 este despre Basarabia și reunirea ei cu patria mamă.

„Anul 2018 este o ocazie de neratat pentru România. După aderarea la NATO și la Uniunea Europeană, Bucureștiul trebuie să își stabilească următorul proiect de țară: unirea cu Republica Moldova. Dacă 1918 este anul Marii Uniri, să facem din 2018 anul Marii Reuniri", a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, una dintre organizațiile din cadrul Alianței pentru Centenar.

„România n-a avut graniță la Prut!", „Unire!", „Basarabia e România!", „Unitate națională!" sunt câteva dintre scandările care s-au făcut auzite pe traseul marșului, de la monumentul lui Ștefan cel Mare la clădirea în care Sfatul Țării a votat Unirea și până în Scuarul Europei.

Marșul Unirii a fost organizat de asociațiile din Republica Moldova ale Alianței pentru Centenar.

Următoarea manifestație stradală de amploare în Chișinău va avea loc pe 25 martie 2018, în contextul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu României.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel