Urmărește emisiunea live


Unioniștii, la Bruxelles. Mircea Diaconu, în mijlocul evenimentelor

Pe data 1 Decembrie, unioniștii s-au strâns la Bruxelles.

"Mereu am spus că nu mă simt la Bruxelles ca acasă, dar astăzi, Piața Schuman din capitala europeană a devenit un colț de acasă, datorită românilor veniți de peste tot, de pe ambele maluri ale Prutului și din toată Europa," a declarat Mircea Diaconu din mijlocul evenimentelor organizate la Bruxelles, pe 1 Decembrie, de către organizațiile civice unioniste „Acțiunea 2012" și „Tinerii Moldovei", alături de asociațiile românești din Belgia.

"Există miraculos o generație care a moștenit, cumva, în pofida unei agresive propagande sovietice, pe de-o parte, și a unei „occidentalizări" culturale, pe de altă parte, simțămintele, datoria și conștiința istorică pe care le-am moștenit și noi, cei mai în vârstă, de la părinții și bunicii noștri. Chiar dacă încă nu se poate, chiar dacă pare că nu a sosit încă momentul, cred că e important să ținem flacăra aprinsă," le-a transmis eurodeputatul tinerilor unioniști.

[citeste si]

Pe lângă manifestația pașnică din fața Consiliului și Comisiei Europene, reprezentanții unioniștilor au avut întrevederi cu mai mulți europarlamentari și întâlniri cu reprezentanți ai societății civile din Belgia.

Mitingul s-a încheiat cu o conferință de presă pe parcursul căreia liderii organizațiilor civice unioniste au prezentat situația din Republica Moldova și perspectivele raportului Chișinău – București – Bruxelles.

"Dincolo de acest demers curat și civilizat, m-a impresionat mobilizarea comunității românești de aici, care a oferit cu generozitate cazare, masă, sprijin logistic. A fost o adevărată lecție de solidaritate, pe care sper să o vedem și la nivel politic," a adăugat Mircea Diaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel