Ungurii predau cursuri de optimism profesorilor din Harghita

profesor optimist rade scoala
profesor optimist rade scoala

Work-shopurile despre învăţarea optimismului, organizate de Inspectoratul Şcolar Harghita, au mare succes în rândul dascălilor.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita, Ferencz Salamon Alpar, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că o nouă serie de work-shopuri a început în şase instituţii şcolare din judeţ, la acestea participând 150 de cadre didactice.

Ferencz Salamon Alpar a precizat că, după prima sesiune de work-shopuri, care s-a derulat în decembrie, 'feed-back-ul a fost pozitiv, iar dascălii au spus că a meritat timpul sacrificat'. Cursurile sunt suţinute de doi specialişti din Ungaria, care au făcut mai multe cercetări din care reiese că optimismul poate fi învăţat şi atunci când împrejurările nu sunt foarte prielnice.

În şcolile cu predare în limba română se asigură traducerea simultană. Work-shop-urile despre învăţarea optimismului fac parte, practic, dintr-un proiect-pilot al ISJ şi care se numeşte 'Specialişti la voi acasă'. În cadrul acestuia, specialişti renumiţi, din România şi din străinătate, vor susţine seminarii în şcolile harghitene şi le vor oferi dascălilor informaţiile de care au nevoie pentru a-şi îmbunătăţi activitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel