Urmărește emisiunea live


Ungaria - UE, raport corupție. Orban, amenințat cu suspendarea și Articolul 7

Viktor Orban
Viktor Orban

UE a emis un raport despre corupția din Ungaria, lucru ce ar putea duce chiar și la activarea articolului 7, adică suspendarea dreptului de vot al Ungariei în cadrul blocului comunitar.

Un proiect de raport aprobat miercuri de Comisia pentru control bugetar a Parlamentului European atrage atenţia asupra situaţiei 'grave' privind corupţia în Ungaria, relatează agenţia ungară de presă MTI. 

Conform proiectului de opinie, "nivelul actual al corupţiei şi lipsa transparenţei şi a răspunderii în privinţa finanţelor publice afectează fondurile Uniunii Europene în Ungaria". 

Acest lucru ar putea afecta valorile centrale ale Uniunii Europene, ceea ce ar justifica procedura declanşării Articolului 7 din Tratatul UE, care ar duce în final la suspendarea dreptului de vot al Ungariei în cadrul blocului comunitar, se mai menţionează în proiectul de raport. 

Documentul Comisiei pentru control bugetar (CONT) este un răspuns la o solicitare de opinie din partea Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a PE, care pregăteşte un raport mai amplu despre situaţia din Ungaria. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel