Eurostat. Ungaria, România şi Polonia, ţările UE cu cel mai semnificativ avans al economiei în trimestrul doi din 2019

Ungaria, România şi Polonia au înregistrat cel mai semnificativ avans al economiei din Uniunea Europeană în trimestrul doi din 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, arată datele preliminare publicate miercuri de Oficiul european de statistică (Eurostat).

În trimestrul doi din 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, Produsul Intern Brut a înregistrat un avans de 1,3% în UE şi de 1,1% în zona euro, după o creştere anuală de 1,6% în primele trei luni din acest an în UE şi, respectiv, 1,2% în zona euro. Toate ţările UE au raportat creşteri anuale în perioada aprilie-iunie 2019, cu excepţia Italiei, a cărei economie a stagnat. Cel mai semnificativ avans a fost în Ungaria (5,1%), România (4,6%), Polonia (4,1%) şi Lituania (4%).

Produsul Intern Brut al Uniunii Europene şi al zonei euro a crescut în ritm trimestrial cu 0,2% în trimestrul doi din 2019, după un avans de 0,5% în UE şi de 0,4% în zona euro, în primele trei luni, în linie cu estimărilor analiştilor. Aproape toate ţările UE au raportat creşteri trimestriale în perioada aprilie-iunie 2019, cu excepţia Italiei, a cărei economie a stagnat.

Cel mai semnificativ avans a fost în Ungaria (1,1%), România (1%) şi Finlanda (0,9%), singurele scăderi au fost raportate de Marea Britanie (minus 0,2%), Germania şi Suedia (ambele cu minus 0,1%). Conform datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică, economia României a crescut în trimestrul doi din 2019 cu 4,4%, pe serie brută, comparativ cu perioada similară a anului trecut, şi cu 4,6% pe serie ajustată sezonier. De asemenea, PIB-ul României a înregistrat în trimestrul doi din 2019 o creştere de 1%, comparativ cu precedentele trei luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel