Ungaria, raport către NATO. Plan de înarmare suplimentară

NATO
NATO

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a informat-o pe Rose Gottemoeller, secretar general adjunct al NATO, despre evoluţiile în domeniul apărării în Ungaria în timpul unei reuniuni la Budapesta, a anunţat marţi ministerul său, citat de MTI.

 Szijjarto i-a declarat 'partenerului său de negociere că o schemă cuprinzătoare de dezvoltare' a forţelor armate este în desfăşurare pentru a servi nu numai securităţii Ungariei, ci şi întăririi NATO, se menţionează într-un comunicat de presă. El a adăugat că Ungaria a continuat să participe la misiunile NATO dincolo de puterile sale, planificând să-şi mărească contingentul din Kosovo la şaptezeci de membri şi contribuţia la misiunea din Afganistan la patruzeci. În plus, Ungaria va participa la apărarea aeriană a statelor baltice pentru patru luni în acest an, a spus el.

Protecție pentru ungurii din Ucraina

Szijjarto i-a mai declarat lui Gottemoeller că 'Ungaria nu va sacrifica comunitatea etnică maghiară din Transcarpatia într-o relaţie geopolitică şi se aşteaptă ca Ucraina să respecte drepturile etnicilor maghiari care trăiesc acolo'. Gottemoeller a participat la o întâlnire a ambasadorilor organizată de minister şi a purtat de asemenea discuţii cu ministrul ungar al apărării Tibor Benko. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel