Ungaria, centrală nucleară la Paks. Când încep lucrările

Lucrările pentru construcţia a două noi reactoare la centrala nucleară de la Paks (Ungaria) ar putea demara la începutul anului viitor, i-a transmis luni la Budapesta preşedintele rus Vladimir Putin premierului ungar Viktor Orban, relatează Reuters. 

'Lucrările pe şantierul de construcţie ar putea să demareze la începutul anului viitor', i-a spus Putin lui Orban în timpul unei vizite în capitala Ungariei. 

În luna decembrie 2014, Rusia şi Ungaria au semnat contractul pentru construcţia a două noi unităţi la centrala nucleară de la Paks. În virtutea acordului semnat între Moscova şi Budapesta, pentru finanţarea proiectului, ce va fi realizat de compania rusă Rosatom, Ungaria va primi din partea Rusiei un împrumut în valoare de 10 miliarde de euro, care va fi returnat de statul ungar până în anul 2046. 

Situată la 100 de kilometri sud de Budapesta, centrala de la Paks a fost construită în anii '80 de sovietici şi furnizează 40% din necesarul de electricitate al Ungariei. Ţara vecină este dependentă din punct de vedere energetic de Rusia, de la care primeşte 80% din necesarul de petrol şi 75% din cel de gaze naturale, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel