Ungaria, lovitură grea Ucrainei: a oprit livrările de gaze către Kiev

Ungaria a sistat toate livrările de gaze către Ucraina pe termen nedefinit. Distribuitorul ungar FGSZ motivează că decizia vine ca urmare a cererii interne în creștere, transmite Reuters.

Ungaria livrează gaze Ucrainei pe sistemul flux-invers (reverse flow) din martie 2013. Potrivit acordului dintre cele două părți, Budapesta s-a angajat să ofere Kievului până la 6,1 miliarde de metri cub pe an.

Anunțul Ungariei vine cu o zi înainte de negocierile Rusia-UE-Ucraina pe tema livrărilor de gaze, programate pentru vineri.

Compania FGSZ a transmis într-un comunicat că întreaga rețea de conducte a fost îndreptată în direcția Ungariei. Cele șase milioane de metri cub pe care Ungaria ar trebui să le livreze Ucrainei sunt subiectul unor condiții tehnice și comerciale și nu o capacitate garantată, precizează ungurii.

Comisia Europeană și-a confirmat luni participarea la o nouă rundă de negocieri trilaterale UE-Rusia-Ucraina pe 26 septembrie la Berlin pentru a încerca soluționarea divergențelor dintre Moscova și Kiev privind livrările de gaze.

Viktor Orban, în vizorul lui Barack Obama: liderul SUA, critici grele pentru guvernul Ungariei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel