Ungaria a inaugurat o staţie de comprimare a gazelor naturale la frontiera cu România

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a inaugurat luni o staţie de comprimare a gazelor naturale operată de compania FSZG Ltd. la Csanadpalota, în apropiere de graniţa cu România, transmite MTI. 

Crearea unei rute bidirecţionale pentru livrarea de gaze naturale între Ungaria şi România va îmbunătăţi securitatea aprovizionării cu gaze a Ungariei, a precizat Peter Szijjarto. Potrivit acestuia, conectarea reţelelor de gaze naturale ale Ungariei şi României precum şi creşterea capacităţilor au reprezentat cele mai important proiecte în domeniul securităţii energetice întreprinse în Ungaria în ultimii cinci ani.

Peter Szijjarto a mai spus că, după ce România îşi va finaliza proiectele sale, interconectorul va permit livrarea în sistem bidirecţional a cel puţin 1,75 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an, începând din luna mai 2020. Szijjarto a adăugat că, în viitor, capacitatea interconectorului va fi majorat la 4,4 miliarde metri cubi pe an.

Compresorul inaugurat luni la Csanadpalota face parte din coridorul energetic Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria. Finalizarea unei rute de aprovizionare sud-nord este de importanţă strategică pentru regiune şi va facilita importul de gaze naturale din Azerbaidjan, a gazelor naturale lichefiate din Grecia precum şi a gazelor naturale care ar urma să fie extrase din platoul continental al Mării Negre, a adăugat Peter Szijjarto.

În acest context, oficialul ungar a subliniat că este important ca 'fiecare ţară să facă progrese' şi să facă legături între reţelele naţionale, adăugând că 'toate acestea vor avea sens atunci când vom lua în considerare şi noile resurse'. În urmă cu doar o săptămână, compania Transgaz a inaugurat Staţia de Comprimare Gaze Naturale de la Jupa, în judeţul Caraş-Severin, primul obiectiv de investiţii din proiectul BRUA (Bulgaria, România, Ungaria Austria), aflat pe lista proiectelor de interes comun ale Uniunii Europene şi care se dezvoltă în contextul necesităţii diversificării surselor de gaze în ţările comunitare.

Proiectul BRUA are drept obiectiv asigurarea accesului la noi surse de gaze, precum şi facilitarea transportului de gaz caspic către pieţele din Europa Centrală şi de Est. Proiectul asigură capacităţi de transport bidirecţional de 1,5 miliarde metri cubi pe an în sau din direcţia Bulgaria şi 4,4 miliarde metri cubi pe an în sau din direcţia Ungaria, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel