Ungaria a băgat în PE deputați maghiari din Serbia și Ucraina

Ungaria a băgat în Parlamentul European deputați maghiari din Serbia și Ucraina.

VEZI ȘI: DEZVĂLUIRI neștiute despre Florin Zamfirescu și Dorel Vișan

La scurt timp după constituirea noului Parlament European, la invitația deputatei maghiare Gál Kinga (Partidul Popular European – EPP) și al deputatului finlandez de naționalitate suedeză Nils Torvalds (Uniunea Liberalilor și Democraților Europeni – ALDE), s-au întrunit în 16 iulie pentru o dezbatere extraordinară acei membri ai parlamentului care doresc inițierea și susținerea reînființării Intergrupului pentru Minoritățile Tradiționale, Comunitățile și Limbile Naționale.

În calitate de fost președinte al acestui grup de lucru pentru minorități, Gál Kinga (Fidesz–KDNP) a făcut retrospectiva preocupărilor de la înființarea intergrupului, din 1983, și a trasat cadrul formal al continuării. Deputata Gál a salutat prezența conducerii Uniunii Federative a Naționalităților Europene (FUEN) în frunte cu președintele Hans Heinrich Hansen, care a atras atenția asupra acelei inițiative civice care a fost înaintată Comisiei Europene anul trecut de uniune împreună cu UDMR.

Deputatul Winkler Gyula (UDMR) a solicitat și el susținerea acestei inițiative al minorităților europene de către intergrupul în formare, în pofida reticenței Comisiei.

Tokes Laszlo, eurodeputatul transilvănean reales pe lista Fidesz–KDNP, și-a manifestat satisfacția că datorită acestei coaliții de guvernământ din Ungaria are acces în Parlamentul European și câte un deputat maghiar din Serbia și Ucraina, state din afara UE, și anume Deli Andor și Bocskor Andrea.

Din delegația populară maghiară mai face parte și distinsul profesor George Schöpflin, cu domiciliu în Anglia, reprezentant al diasporei maghiare din occident. În România și Slovacia au mai fost aleși trei deputați de naționalitate maghiară care completează „echipa maghiară" din grupul PPE, echipă devotată nu numai cauzei maghiarilor minoritari care trăiesc în țările vecine cu Ungaria, dar și cauzei altor minorități europene, printre ele cea a românilor de dincolo de hotarele patriei lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel