Urmărește emisiunea live


Unde au început școala elevii de la Liceul Romano-Catolic Târgu Mureș

Elevii Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureș, arondați la Liceul Bolyai Farkas, au început școala luni, la Biserica Romano-Catolică, cu o slujbă religioasă. Apoi, elevii au participat la o deschidere simbolică a anului școlar, în curtea școlii.

În cadrul ceremoniei de deschidere a anului școlar s-a dat citire unui document al Fundației Statusul Romano-Catolic, prin care se arată că, dacă Liceul Teologic Romano-Catolic nu mai există, întrucât elevii sunt arondați la altă unitate de învățământ, contractul de închiriere semnat cu Primăria Târgu Mureș, cu privire la clădirea în care funcționează Colegiul Național 'Unirea', nu este nul.

[citeste si]

Potrivit șefului Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Mureș, Ioan Macarie, după festivitatea de la Biserica Roman-Catolică, elevilor LTRC li s-au asigurat condițiile pentru o deschidere festivă în curtea școlii, acolo unde funcționează și Colegiul Național 'Unirea', unde au primit salutul directorului Liceului Bolyai Farkas.

'Au fost asigurate toate condițiile, elevii au primit salutul directorului Liceului Teoretic Bolyai Farkas. Nu au mai fost probleme, sper că rațiunea a învins și că s-a înțeles că interesul copiilor trebuie să primeze', a spus Ioan Macarie, citat de Agerpres.

În cadrul Consiliului de Administrație al ISJ Mureș, reunit vinerea trecută, s-a luat decizia ca elevii și profesorii de la Liceul Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureș să fie arondați la Liceul Bolyai Farkas, după ce actul de înființare al instituției, prin relocarea unor clase de la alte școli, a fost anulat în primă instanță și este suspendat până la o soluție definitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel