Un vulcan din Japonia a erupt. Măsuri de urgență

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Un vulcan din sud-vestul Japoniei a erupt, iar locuitorii au fost sfătuiţi să evacueze zona.

Muntele Shindake, un vulcan de pe insula Kuchinoerabu din prefectura Kagoshima, situată în sud-vestul Japoniei, a erupt marţi, a anunţat Agenţia Meteorologică Japoneză (JMA), citată de Xinhua. Erupţia a fost înregistrată la ora locală 16:37, coloana de fum expulzată în atmosferă de vulcan ajungând până la o înălţime de aproximativ 2.000 de metri.

Fluxul de materii piroclastice s-a extins pe latura vestică a craterului pe o distanţă de circa un kilometru, conform datelor furnizate de JMA. Echipajul unui elicopter trimis la faţa locului de agenţia locală de meteorologie pentru a verifica situaţia vulcanului a transmis că nu a fost observată nicio anomalie în zona craterului, însă a avertizat că este posibil să urmeze şi alte erupţii. JMA a menţinut nivelul de alertă la gradul 3 pe o scară de 5, avertizând totodată populaţia să păstreze distanţa pe o rază de doi kilometri în jurul craterului şi să fie atentă la rocile incandescente expulzate de vulcan şi la fluxurile de materii piroclastice.

Citește și: Brexit. Britanicii, taxă pentru a călători în Uniunea Europeană

Între timp, autorităţile locale au sfătuit locuitorii de pe insulă să evacueze temporar zona. În luna noiembrie, pe această insulă trăiau 108 persoane, potrivit datelor guvernamentale. În urma erupţiei nu au fost raportate până în prezent persoane rănite şi nici pagube materiale, notează Xinhua.

Citește și: Scade vârsta de pensionare. Cine este direct vizat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel