Un veterinar hindus, arestat în urma unei acuzaţii de blasfemie

Autorităţile pakistaneze l-au arestat pe un medic veterinar hindus în urma unei acuzaţii de blasfemie, care a declanşat noi valuri de proteste şi de revolte în sudul ţării, în provincia Sindh, informează DPA, potrivit Agerpres.

Poliţia din districtul Mirpur Khas l-a arestat pe acel medic veterinar după ce a primit o plângere potrivit căreia bărbatul a vândut medicamente ambalate în hârtie de ziar pe care erau tipărite texte religioase islamice. Veterinarul a spus că a făcut acel gest din greşeală, potrivit poliţiei. 'Am arestat un veterinar hindus din cauza acuzaţiilor de blasfemie, însă el neagă acuzaţiile', a declarat miercuri Javed Ahmad Baloch, ofiţer cu rang superior în Poliţia acelui district.

Vestea despre presupusul act de blasfemie a declanşat revolte în Phuladiyon, un mic oraş din districtul Mirpur Khas cu populaţie majoritar hindusă, unde numeroşi islamişti furioşi au incendiat clinica medicului veterinar şi au jefuit magazinele deţinute de membrii comunităţii hinduse. Javed Ahmad Baloch afirmă că intervenţia promptă a Poliţiei a contribuit la menţinerea ordinii publice şi la respectarea legii.

Cel puţin şapte persoane asociate cu acele revolte şi acte de vandalism au fost arestate, a adăugat acelaşi poliţist. El a mai spus că o acuzaţie de sfidare a Coranului a fost înregistrată împotriva aceluiaşi medic veterinar. Dacă va fi găsit vinovat, acuzatul riscă să fie condamnat la închisoare pe viaţă. Blasfemia reprezintă un subiect sensibil în Pakistan, iar persoanele acuzate de blasfemie devin ţinte ale grupărilor musulmane din ţară. În unele cazuri, persoanele acuzate de blasfemie au fost împuşcate mortal, arse de vii şi bătute cu ciomege până la moarte.

Zeci astfel de cazuri sunt înregistrate în fiecare an în Pakistan, iar unele dintre ele declanşează revolte şi generează proteste internaţionale. O femeie creştină, Asia Bibi, a petrecut aproape un deceniu în închisoare fiind condamnată la moarte, în urma unei acuzaţii de blasfemie ce a fost anulată în cele din urmă de Curtea Supremă în 2018. Cazul ei i-a înfuriat pe membrii nucleului dur din comunitatea islamistă, care au organizat proteste masive pentru a se împotrivi eliberării sale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel