Un tribunal a recunoscut legătura dintre telefonul mobil și cancer

Telefon furat
Telefon furat

Un tribunal din Italia a dat dreptate unui manager în vârstă de 57 de ani, care și-a folosit telefonul între trei și patru ore pe zi și a contactat o formă benignă de tumoare la creier. Pentru prima oară, o instanță a recunoscut oficial legătura între utilizarea pe termen lung a telefonului mobil și cancer. Decizia creează, astfel, un precedent. 

Un expert din cadrul tribunalului a conchis ”potrivit unui criteriu al probabilității” că utilizarea telefonului mobil este responsabilă pentru neurinomul acustic de care suferă bărbatul. Un judecător a hotărât că acesta poate beneficia din partea agenției naționale de asigurări din Italia de concediu medical, menționează sursa citată.

Hotărârea este ”prima și singura din lume” prin care un tribunal de primă instanță acceptă legătura cauzală dintre telefoanele mobile și cancer, susține Ambrosio & Commodo.

Grupul de avocați Ambrosio & Commodo au publicat informațiile pe un website, recomandând totodată altor pacienți diagnosticați cu tumori la creier, care pot dovedi că au utilizat telefoanele mobile peste 1.640 de ore cumulate, să intenteze procese.

Cancerogeneza determinată de radiațiile emise de telefoanele mobile este în continuare un subiect aflat în dezbatere.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel