Un tribunal a recunoscut cursul de yoga drept pregătire profesională

Un curs de yoga poate fi considerat ca pregătire profesională, a decis miercuri un tribunal berlinez, deschizând posibilitatea salariaţilor din capitală să practice această activitate ca program obişnuit de lucru, relatează AFP.

Tribunalul regional din Berlin-Brandenburg a acordat unui angajat dreptul de a beneficia de un concediu special remunerat pentru a putea participa la un curs de pregătire a adulţilor timp de cinci zile, intitulat 'Yoga 1 - Să fii performant şi relaxat la muncă cu ajutorul yoga şi meditaţiei".

Bazându-se pe legea berlineză privind concediile de formare şi pregătire, tribunalul a considerat cursul de yoga ca îndeplinind criteriile "dezvoltării profesionale" şi favorizând "adaptabilitatea şi afirmarea de sine" a individului.

Legile vizând concediile de formare variază în Germania în funcţie de regiune. Astfel, angajaţii din cel mai mare land al ţării, Bavaria, nu au drept la asemenea concedii şi nici cei din Saxonia, de exemplu.

În alte landuri germane, angajatul poate avea dreptul la cinci zile anuale de concediu de formare, însă angajatorul îi poate refuza autorizarea, în anumite împrejurări.

Vezi și: Două principii yoga care te ajută să nu lași pe mâine ce poți face azi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel