Un suspect a fost arestat în cazul incendiului cafenelei La Rotonde din Paris

Un om a fost arestat azi, suspect în cazul incendierii celebrului restaurant „La Rotonde” din Paris, ce era adeseori frecventată de Președintele Emmanuel Macron.

La mijlocul lunii ianuarie a fost deschisă o anchetă după ce în noaptea de 18 ianuarie a luat foc terasă închisă a restaurantului „La Rotonde”, din cartierul Montparnasse Paris. Investigațiile s-au orientat rapid către un act voluntar, întrucât criminaliștii au găsit la locul faptei urme de hidrocarburi.

Incendiul a fost rapid limitat și nu a făcut victime umane. Unul dintre patroni a declarat la acel moment că atacatorii au „spart o fereastră a terasei de la parter și mai apoi au dat foc localului”. Focul a făcut pagube materiale considerabile, iar restaurantul ar putea fi redeschis după câteva săptămâni.

Suspectul a fost audiat ieri, 1 februarie și arestat conform parchetului din Paris și este suspectat de o tentativă a incendierii și a exteriorului restaurantului la începutul lunii ianuarie. Acesta este anchetat pentru „distrugerea bunurilor altuia printr-o modalitate periculoasă pentru alții” și se află momentan în arest preventiv, conform declarațiilor parchetului.

Motivația suspectului este încă incertă; poliția a declarat că nu îl avea pe omul de 31 de ani în evidență, acesta neavând în cazierul său judiciar decât un incident rutier. Totuși, acesta pare să fi participat la toate manifestațiile vestelor galbene.

Restaurantul „La Rotonde” a rămas faimos pentru că aici Președintele în funcție Macron a organizat o cină între cele două tururi de scrutin la alegerile prezidențiale. La cină au participat mai multe persoane și susținători din anturajul său. Restaurantul a devenit astfel un simbol al președenției lui Macron și de atunci face obiectul unor măsuri de protecție sporite în timpul protestelor din capitala Franței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel