Un senator i-a făcut să pună numele socrului său unei biblioteci

cristian_dumitrescu
cristian_dumitrescu

Un parlamentar social-democrat a avut o dorință mai puțin obișnuită atunci când a înființat o bibliotecă într-o comună vrânceană: ca aceasta să poarte numele socrului său, în pofida faptului că, în localitate, nimeni nu a auzit de acest om. 

Potrivit ziaruldevrancea.ro, biblioteca din Negrilești poartă numele de "Petrică Nicolae Radu - fiu al Vrancei", acesta fiind socrul vicepreședintelui Senatului, Cristian Dumitrescu.

Primarul din Negrilești, Ion Văsuianu, recunoaște că numele bibliotecii a fost pus la solicitarea social-democratului Cristian Dumitrescu și că nu este deranjat de acest compromis, deoarece comuna a contribuit doar cu spațiul, restul donațiilor pentru înființarea lăcașului de cultură fiind făcute de vicepreședintele Senatului, în 2010.

“Biblioteca ne-a fost donată şi i-am pus numele pe care l-a dorit dumnealui (deputatul Dumitrescu – n.r.). Negrileştiul nu avea bibliotecă. Am înţeles că este o rudă a domnului deputat. Nu ne-a deranjat acest lucru, pentru că toate cărţile, biblioteca, internetul ne-au fost donate. Cu banii dumnealui s-a făcut totul, noi nu ne-am implicat cu nimic, am găsit doar spaţiul de la grădiniţă”, a declarat primarul din Negrilești, potrivit sursei citate.

Deși bibioteca există și dispune de toate facilitățile, ea nu este în totalitate funcțională, întrucât cel care se ocupă de acest lăcaș de cultură este, deocamdată, directorul căminului cultural, care trebuie să descurce între cele două instituţii locale, dar şi cu atribuţiile de la primărie.

Petrică Nicolae Radu, fiu al Vrancei, dar necunoscut în Negrilești 

Deși pe frontispiciul Bibliotecii comunale din Negrilești stă scris “Petrică Nicolae Radu”, Fiu al Vrancei, persoana respectivă nu este cunoscută în localitate și nici măcar de cei din Pufeşti, unde acesta s-a născut. Nicolae Radu este tatăl Corinei Dumitrescu, rectorul Universităţii Creştine “Dimitrie Cantemir”, cea care a fost la un pas să ajungă ministrul Educaţiei și soția fostului deputat Cristian Dumitrescu, actualmente senator de Vrancea și vicepreședinte al Senatului.

Întrebat în legătură cu gestul pe care l-a făcut în urmă cu trei ani, senatorul Dumitrescu s-a arătat vizibil deranjat și a explicat faptul că biblioteca de la Negrileşti s-a făcut din banii personali, ai familiei, dar au fost şi donaţii, se pare de la fundaţia care funcţionează pe lângă Universitatea Dimitrie Cantemir.

“Am crezut că pot să fac acest lucru, pentru că a fost un om cu adevărat deosebit. Orice biblibiotecă se poate mândri cu un comandant de grăniceri, care a plecat de la copil de trupă şi a ajuns comandant. Sunt mândru că i-am pus acest nume, pentru că merită pe deplin, de asta am pus şi numele de “fiu al Vrancei”, a declarat deputatul din Colegiul 4 Odobeşti.

În altă ordine de idei, locuitorii din Negrilești cred că biblioteca din comuna lor ar fi putut primi un alt nume, care chiar ar fi fost semnificativ pentru istoria localității lor: învăţătorul Ştefăniţă Lechea - “sfântul din Roşchila”, autodidactul care a fost asuprit de regimul comunist -, academicianul Vasile N. Taftă, unul dintre cei mai mari specialişti din lume în privinţa ovinelor şi caprinelor, invitat permanent peste hotare ca expert, poetul Dumitru Pricop sau profesorul Costică Păun de la Academia de Poliţie, specialist în criminologie.
Deputatul Cristian Dumitrescu nu a înființat atunci doar biblioteca din Negrilești, ci și pe cea din Popeşti, după care acţiunea a continuat la Păuleşti, dar și în cartierul Unirea din Odobeşti, care poartă numele lui Dimitrie Cantemir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel