Un semnal radio din SPAŢIU se repetă la fiecare 16 zile

Semnale radio misterioase provenite din spațiul cosmic s-au mai repetat în trecut, însă acum pentru prima dată cercetătorii au observat un model în cazul unui semnal provenit de la o sursă aflată la 500 de milioane de ani-lumină de Pământ, informează CNN.

Între 16 septembrie 2018 și 30 octombrie 2019, cercetătorii canadieni care lucrau la un proiect comun (Canadian Hydrogen Intensity Mapping Experiment/Fast Radio Burst Projec) au observat un model în semnalele radio care se produceau la fiecare 16,35 de zile. Pe parcursul a patru zile, erau lansate unul sau două semnale radio la fiecare oră. Apoi semnalale încetau timp de 12 zile, scrie comisarul.ro. 

De la ce provine semnalul 

Semnalul care se repetă la 16 zile este denumit FRB 180916.J0158+65, iar anul trecut colaborarea CHIME/FRB a descoperit opt noi semnale repetitive, printre care și acesta - care s-ar produce dintr-o galaxie aflată la aproximativ 500 de milioane de ani-lumină distanță de Pământ.

Cercetătorii speră că studiind semnalul vor reuși să afle ce îl produce. Semnalele radio individuale sau repetitive provin din locuri foarte diferite. Unul dintre semnalele repetitive vine dintr-o galaxie pitică, altul dintr-o galaxie asemănătoare cu Calea Lactee.

În studiu, cercetătorii iau în calcule diferite cauze, precum mișcarea orbitală a unei stele sau un obiect aflat la marginea galaxiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel