Un seism cu magnitudinea 6,2 s-a produs în Filipine

Un seism cu magnitudinea 6,2 s-a produs vineri într-o regiune sudică din Filipine, fără să producă însă, potrivit informaţiilor disponibile pentru moment, răniţi şi pagube materiale, a anunţat o agenţie guvernamentală filipineză, citată de DPA. 

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 92 de kilometri sud-est de oraşul Governor Generoso din provincia Davao Oriental, la peste 1.000 de kilometri sud de capitala ţării, Manila, au precizat specialiştii de la Institutul de Vulcanologie şi Seismologie din Filipine (Phivolcs).

Seismul a fost resimţit cel mai puternic în localitatea învecinată, Mati City, au afirmat experţii filipinezi. Mii de oameni i-au ieşit în mare grabă din clădirile din Davao City, unde seismul a fost de asemenea resimţit, însă nu au fost raportate deocamdată pagube materiale.

Filipine se află în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune a lumii unde se produc aproximativ 90% din totalul seismelor de pe Terra.

Pe 22 aprilie, 16 persoane au fost ucise şi alte 80 accidentate după un cutremur de pământ cu magnitudinea 6,1, care s-a produs în provinciile din nordul ţării, fiind resimţit şi la Manila. În ziua următoare, un cutremur cu magnitudinea 6,5 a zguduit estul statului Filipine, unde 10 persoane au fost rănite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel