Un meditator din Călărași ar fi batjocorit o minoră de 15 ani și ar fi pus-o să se prostitueze

Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Un meditator a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, după ce ar fi batjocorit o minoră de 15 ani și ar fi determinat-o să se prostitueze.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi au dispus, pe 19 octombrie a.c., reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor şi trafic de minori. Ulterior, Poliția Română a anunțat că un individ a fost arestat preventiv pentru pornografie infantilă și corupere sexuală a minorilor - acesta se recomanda în mediul online ca fiind profesor de engleză.

"În perioada aprilie - octombrie 2021, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Călărași au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, care, în mediul online, se recomanda ca fiind profesor de engleză, manifestând un comportament nepotrivit față de minori.

În fapt, începând cu anul 2015, bărbatul, în calitate de profesor meditator, ar fi dezvoltat un comportament neadecvat față de persoanele minore, de sex feminin și masculin, cu care făcea pregătire.", arată comunicatul Poliției Române. 

Anterior, DIICOT a transmis că "începând cu luna martie 2021 şi până în luna septembrie 2021, inculpatul a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră, în vârstă de 15 ani, şi a determinat-o să practice prostituţia, abuzând de poziţia de încredere pe care victima şi mama acesteia i-au acordat-o (inculpatul substituindu-şi rolul de protector al celor două), profitând de ascendentul moral pe care-l avea asupra minorei şi de situaţia deosebit de vulnerabilă a acesteia."

Profesorul ar fi cunoscut-o pe minoră în 2020, prin intermediul unui fost elev, iar după mai multe discuţii cu persoana vătămată, a aflat de la aceasta că are vârsta de 15 ani, este elevă şi locuieşte împreună cu mama sa într-o comună de pe raza judeţului Călăraşi.

Inculpatul a determinat-o pe minoră să se prostitueze

"Pentru a-şi atinge scopurile, inculpatul şi-a asigurat iniţial un rol de protector al minorei, oferindu-se să-i faciliteze transportul zilnic la şcoală, cu autoturismul său, pentru a-i crea minorei o aşa-zisă stare de confort.  Ulterior, inculpatul i-a propus minorei să întreţină raporturi sexuale şi să se mute împreună în garsoniera pe care acesta o deţinea în municipiul Călăraşi.

Deşi iniţial minora a refuzat, urmare a insistenţei cu care inculpatul a acţionat şi a promisiunilor că „va avea o viaţă mai bună”, din punct de vedere material, persoana vătămată a acceptat, în final, astfel încât, în luna martie 2021, victima a început să întreţină raporturi sexuale cu inculpatul, primind în schimb de la acesta, de fiecare dată, sume de bani.

Ulterior acestui moment, inculpatul a determinat-o pe minoră să accepte să întreţină relaţii sexuale contra cost şi cu alte persoane, susţinând că prin aceste mijloace va face rost de bani şi va avea astfel o viaţă lipsită de griji.", precizează DIICOT. 

Începând cu luna aprilie 2021 și până la mijlocul lunii septembrie 2021, individul le-a găzduit pe minoră și mama sa. În această perioadă, minora ar fi fost exploatată de către inculpat, "fiind determinată să practice prostituţia şi să întreţină cu acesta raporturi sexuale, prin constrângere şi profitând de poziţia sa de autoritate precum şi de starea de dependenţă locativă în care se afla victima."

"Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.", se încheie comunicatul DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel