Un profesor de muzică s-a căsătorit cu o fostă elevă pentru a evita pușcăria

Un profesor de muzică din Rusia, care este şi şef de orchestră, în vârstă de 55 de ani, condamnat pentru că a întreţinut raporturi sexuale cu o elevă minoră, a reuşit să evite trimiterea la închisoare întrucât s-a căsătorit cu acea tânără, a anunţat luni presa rusă, citată de AFP.

Iuri Bondarenko, fostul şef de orchestră al Liceului de arte din Sankt Petersburg, a fost condamnat luni la "un an de privare de libertate şi la o interdicţie de trei ani în exercitarea activităţii pedagogice" pentru faptul că a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră mai tânără de 16 ani, care era eleva lui în momentul producerii faptelor, a precizat pentru AFP serviciul de presă al Tribunalului din cartierul Kirov din Sankt Petersburg.

Cu toate acestea, profesorul de muzică a reuşit să evite executarea condamnării, graţie unei dispoziţii din Codul Penal rus, care stipulează faptul că o persoană condamnată pe baza acestui tip de acuzaţie şi aflată la prima încălcare a legii, „poate să fie scutită de pedeapsă dacă se stabileşte că a încetat să fie periculoasă din punct de vedere social în urma căsătoriei sale cu partea lezată".

A divorțat de soție ca să se căsătorească cu fosta elevă


Potrivit presei ruse, relaţia dintre şeful de orchestră şi eleva lui, în vârstă de 15 ani în momentul faptelor, a început în februarie 2015 şi a continuat până în noiembrie 2016, când părinţii adolescentei au descoperit adevărul şi au depus plângere în instanţă.

Tabloidul Komsomolskaia Pravda precizează că Iuri Bondarenko, după ce a încercat multă vreme să întârzie procesul, care a debutat în mai 2017, a divorţat de soţia lui în decembrie 2017 şi s-a căsătorit cu fosta lui elevă, devenită între timp majoră, în ianuarie 2018. El a putut astfel să beneficieze de acea dispoziţie din Codul Penal, evitând trimiterea la închisoare.

Reprezentanţii Liceului de arte din Sankt Petersburg au declarat pentru agenţia de presă Ria Novosti că Iuri Bondarenko nu mai face parte din corpul profesoral din cadrul acestei instituţii de învăţământ.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel