Urmărește emisiunea live


Un primar taie ajutorele sociale pentru cei care nu vor să muncească

Un primar a decis să taie ajutoarele sociale pentru cei care nu vor să muncească, mai ales că majoritatea au fost chemați să se angajeze, dar au refuzat. 

Asistații social din comuna Ștefan cel Mare, din județul Vaslui, și-ar putea pierde ajutoarele financiare dacă nu participă la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, a spus primarul Mihai Moraru.

De fiecare dată când Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui a organizat târguri de angajări pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă asistații social au fost înștiințați. 

”Beneficiarii de ajutor social care sunt apţi de muncă se vor prezenta obligatoriu la BursaGenerală a Locurilor de Muncă, organizată de AJOFM. Neprezentarea la această acţiune se consideră refuzul locului de muncă, motiv pentru care se va proceda la încetarea dosarului de ajutor social”, se arată într-o informare a Primăriei Ştefan cel Mare. 

”Noi avem în plată aproximativ 100 de beneficiari ai legii venitului minim garantat, de serviciile cărora ne folosim pentru diverse activităţi în folosul comunităţii. Pentru ei ar fi mai avantajos să-şi găsească un loc de muncă. Le-am adresat invitaţia de participa la această bursă, pentru că au ocazia să se angajeze. Dacă nu doresc acest lucru, potrivit legii, ajutorul social le poate fi suspendat", a declarat, Mihai Moraru, potrivit Agerpres.

La nivelul județului Vaslui sunt aproximativ 10.500 de asistați sociali.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel