Un primar ar fi luat mită de 117 ori. A fost pus sub control judiciar

Primarul comunei Gostavăţu a fost pus, miercuri, sub control judiciar într-un dosar în care este inculpat pentru luare de mită în formă continuată (117 acte materiale), după ce în perioada 2008 - 2018 ar fi pretins diferite sume de bani de la persoane şi agenţi economici din localitate, în unele situaţii sub pretextul că-i va folosi pentru bâlciul anual, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. 

Procurorii au luat faţă de edil şi măsura interdicţiei de a-şi exercita funcţia pe o perioadă de 60 zile, potrivi prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa. 

"În dimineaţa zilei de 29.05.2019 procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnaţi să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de corupţie, au luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de inculpatul P.M. Ş., primar al comunei Gostavăţu jud.Olt, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, (117 acte materiale)", se arată în comunicat.

Primarul din Gostavăţu ar fi pretins sume între 100 şi 1.000 de lei pentru organizarea bâlciului anual, deşi la primărie exista prevedere bugetară pentru organizarea evenimentului respectiv. Primarul ar mai fi pretins bani şi pentru îndeplinirea, întârzierea sau neîndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu, mai susţin procurorii, potrivit sursei citate.

Acuzele procurorilor

"Din probele administrate până în prezent rezultă existenţa unor activităţi infracţionale care se circumscriu tipicităţii elementelor constitutive ale infracţiunilor de 'luare de mită', (...) în sensul în care inculpatul P.M.Ş., în calitate de primar al com. Gostavăţu, jud. Olt, în perioada 2008-2018, a condiţionat mai multe persoane care doreau să nu fie sancţionate contravenţional sau împiedicate să îşi desfăşoare diferitele activităţi ce formează obiectul lor de activitate (reprezentanţi ai unor societăţi comerciale cu sedii sau puncte de lucru în com. Gostavăţu, jud. Olt şi deţinători de utilaje agricole) de pe raza comunei, să achite, personal sau prin persoane interpuse, anual, diverse sume de bani (folosite pentru nevoi personale) cu valoarea cuprinsă între 100-1.000 lei, către acesta, sub pretextul că sumele de bani sunt necesare pentru organizarea bâlciului din comună (deşi la primărie exista prevedere bugetară pentru organizarea bâlciului din comună), în legătură cu întârzierea sau neîndeplinirea unor acte ce intră în atribuţiile sale de serviciu sau pentru îndeplinirea unor acte contrare acestor atribuţii (procese-verbale de sancţionare contravenţională, nedarea în debit a amenzilor contravenţionale, emiterea acordului de funcţionare pentru agenţii economici, sesizări la diferite instituţii ale statului în vedere efectuării de controale la agenţii economici, etc.) (117 acte materiale)", se mai arată în comunicatul Parchetului. 

Vezi și: Fostul primar al Teheranului a recunoscut că și-a ucis soția

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel