Un preşedinte de secţie de votare a luat ştampila acasă. Poliţia, sesizată

Preşedintele unei secţii de votare din Dolj ar fi plecat acasă cu ştampila de control a secţiei, potrivit PSD Dolj, care a sesizat şi poliţia. 

„Vă rog să aveți în vedere faptul că, după ce domnul președinte a preluat de la Craiova buletinele de vot și materialele necesare desfășurării procesului electoral și le-a dus la secția de votare nr. 444, acesta nu a lăsat ștampila de control a secției de votare la sediul secției, așa cum prevede în mod expres legea, ci a plecat cu ea la domiciliul său. (...) Potrivit articolului 43, alineatul 4 din Legea 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui Românie, la plecare, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare sigilează intrarea în localul de vot prin aplicarea ştampilei de control pe o bandă de hârtie. Este interzisă părăsirea localului de vot cu ştampila de control, ştampile cu menţiunea «VOTAT», buletine de vot sau liste electorale", se arată în sesizarea depusă de PSD Dolj la Biroul Electoral Județean, conform Mediafax. 

O reclamație a fost depusă de social-democraţii şi la Poliţie

„Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că preşedintele unei secţii de votare din Pleşoi ar fi plecat acasă cu ştampila de control care, conform legii, trebuia lăsată în incinta secţiei de votare. Aceste aspecte au fost aduse şi la cunoştinţa BEJ Dolj, competent, potrivit legii, cu efectuarea de verificări şi de măsuri legale" , a declarat Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel