Un politician italian se laudă că BATE români. Scandal în Italia. Comunitatea de români, REACȚIE

Tivoli
Tivoli

Un politician italian s-a lăudat pe contul de socializare că bate frecvent români, ba chiar mai mult decât atât, că îi place să îi bate. Comunitatea de români din peninsulă a reacționat imediat. 

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa, FADERE, a trimis duminică o scrisoare Mişcării Cinci Stele (M5S, anti-sistem, fondată de comediantul Beppe Grillo - n.r.) din Italia, în care a cerut retragerea sprijinului politic lui Emmanuel Dessi, candidat la postul de senator în viitorul legislativ, după ce politicianul italian a făcut declaraţii jignitoare la adresa românilor. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de FADERE, scandalul a pornit în campania electorală, în urma unor declaraţii pe care Dessi le-a făcut pe o reţea de socializare în care se laudă că a bătut români şi că îi place să bată români. 

Ce spune FADERE

"Reamintim că peste un milion de români au ales să locuiască in Italia, iar o bună parte dintre ei au dublă cetăţenie şi prin aceasta au drept de vot şi pentru alegerile generale din Italia", menţionează FADERE în comunicatul citat şi avertizează că astfel de declaraţii antiromâneşti apar periodic in preajma alegerilor în ţările europene. 

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa, Daniel Ţecu, a declarat că "este inadmisibil" pentru un politician al unei ţări europene să facă astfel de "declaraţii oribile şi xenofobe" şi nimeni să nu ia măsuri. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel