Un parlamentar renunţă la pensia specială: Am votat legea!

Parlamentul României
Parlamentul României

Un deputat al Partidului Mişcarea Populară a renunţat la pensia specială printr-o declaraţie la notar. 

Deputatul PMP din județul Bistrița-Năsăud, Ionuț Simioncă, a anunțat, sâmbătă, că a renunțat la pensia de parlamentar prin declarație la notar.

„Mi-am desființat pensia de parlamentar. Și în fața notarului! Printr-o declarație semnată în fața notarului, mi-am asumat, pe proprie răspundere, obligația de a renunța la pensia de parlamentar", scrie deputatul PMP, Ionuț Simioncă, pe pagina sa de Facebook.

"Am votat legea"

Acesta reamintește că a inițiat o lege pentru desființarea pensiilor parlamentarilor și a strâns peste 40.000 de mii de semnături de la locuitorii județului Bistrița-Năsăud, pentru susținerea proiectului.

„Am condiționat votul meu la învestitura Guvernului Orban de promovarea acestei inițiative și am votat legea în Parlament. Indiferent de jocurile politice care se vor mai consuma pe această temă, nimeni nu va mai putea pune la îndoială, de azi înainte, onestitatea mea în ceea ce privește susținerea eliminării pensiilor speciale", a mai spus parlamentarul, conform Mediafax. 

Pensiile speciale au fost eliminate, în 28 ianuarie, în ședința Camerei Deputaților din Parlament, cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri. Proiectul de lege vizează parlamentari, magistrați și funcționari publici cu statut special, excepție făcand militarii și polițiștii. Inițiativa legislativă a fost adoptată de Cameră, în calitate de for decizional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel