Un parlamentar e anchetat pentru tentativă de omor, după ce o tânără ce îl acuza de viol a suferit un accident de maşină

Poliţia din nordul Indiei a declanşat luni o anchetă pentru tentativă de omor împotriva unui parlamentar al partidului de guvernământ acuzat că a violat o tânără, după ce familia ei a depus plângere că politicianul a încercat să o omoare într-un accident de maşină, relatează dpa.

Tânăra de 19 ani se afla într-o maşină cu avocatul ei şi două rude femei în statul Uttar Pradesh, când autovehiculul lor a fost lovit în plin, duminică, de un camion.

Femeia şi avocatul au fost răniţi grav, în timp ce rudele ei au murit, informează poliţia.

Kuldeep Singh Sengar, un membru al Partidului Bharatiya Janata (BJP) în legislativul statului, a fost acuzat că a agresat-o sexual pe adolescentă în 2017. El a fost arestat şi se află în închisoare de anul trecut în aşteptarea procesului.

"Am înregistrat un caz de (...) conspiraţie criminală împotriva lui Sengar şi a altor nouă persoane în legătură cu accidentul de duminică, în urma unei plângeri a familiei", a declarat telefonic şeful poliţiei din district, Sunil Kumar Singh.

Anterior în cursul zilei de luni mama adolescentei a afirmat că Sengar a orchestrat accidentul din închisoare, pentru ca dosarul său de viol să nu ajungă la proces.

"Nu a fost un accident, ci o conspiraţie de a ne elimina pe toţi", a spus ea presei. "Sengar este în închisoare, dar oamenii lui nu sunt. El şi oamenii lui ne ameninţă... Vrem dreptate", a adăugat ea.

În cea mai mare parte a zilei poliţia şi-a menţinut poziţia că nu au existat intenţii vătămătoare şi că investigaţiile preliminare indică faptul că este vorba despre un accident.

Au apărut însă o serie de întrebări după ce s-a aflat că echipa de securitate repartizată victimei nu se afla alături de ea la momentul accidentului şi că plăcuţele de înregistrare ale camionului erau înnegrite cu vaselină.

BJP, care conduce ţara şi la nivel federal, a fost atacat de aleşii opoziţiei, acuzând partidul că îl protejează pe suspect. Activitatea parlamentului indian a fost suspendată pentru scurt timp, din cauza protestelor opoziţiei legate de acest caz.

"Ar putea exista o posibilitate de crimă în acest incident; întreaga conspiraţie ar trebui expusă", a declarat Akhilesh Yadav, fost şef al guvernului din acest stat şi lider al partidului regional Samajwadi.

Comisia naţională pentru femei a Indiei a anunţat că este preocupată de evoluţiile din acest caz. Acest for a precizat că se va adresa poliţiei statului respectiv şi că va trimite o echipă în Uttar Pradesh să analizeze cazul.

"Istoria nu ne va judeca cu îngăduinţă dacă nu se va face dreptate victimei şi familiei", a scris pe Twitter Priyanka Chaturvedi, lideră a formaţiunii Shiv Sena, aliată a BJP, care le-a cerut premierului Narendra Modi şi ministrului de interne Amit Shah să intervină şi să se asigure că se va face dreptate în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel