Un panda roșu a scăpat de la ZOO. Căutări în tot orașul

Sebastian Florea / 21 noi 2019 / 21:03

O grădină zoologică din Franţa caută un panda roşu care a scăpat din cuşcă.

O grădină zoologică din Franţa este în căutarea unui panda roşu care a reuşit să scape din spaţiul închis în care trăia după ce a profitat de pagubele provocate de ninsorile abundente, informează joi UPI şi Paris Match, care citează AFP.

Parcul zoologic Saint-Martin-la-Plaine Zoo a anunţat că exemplarul de panda roşu, de sex masculin, a fost observat miercuri de un şofer care a anunţat poliţia. Animalul a scăpat joia trecută după ce cuşca sa a fost avariată de crengile rupte în urma căderilor însemnate de zăpadă.

Exemplarul de panda roşu, în vârstă de trei ani şi cântărind 4 kilograme, ''a profitat de pagubele provocate de ninsori'', a explicat pentru AFP directorul grădinii zoologice, Pierre Thivillon. Partenera animalului a rămas în cuşcă.

''Oamenii care îl zăresc trebuie să ne avertizeze şi să încerce să nu-l piardă din vedere ca să-l putem captura'', a completat Thivillon.

Panda roşu este un animal care nu este înrudit cu ursul panda. În luna martie, o femelă de panda roşu, care a evadat din Animal Park Auvergne, din Ardes, a fost găsită trei zile mai târziu într-o zonă împădurită, aminteşte Paris Match. Veterinarul parcului zoologic a folosit o săgeată cu tranchilizant pentru a o captura.