Un orășel cu mai mulți câini decât locuitori are 50.000 de turiști

În Europa există un orășel cu o populație de 900 de locuitori, întrecută de numărul de câini, aproximativ 1000, dar care are peste 50.000 de turiști în sezonul rece. Orășelul se numește Jukkasjärvi și este situat în nordul Suediei.

La Jukkasjärvi se adună, în fiecare iarnă, peste 50.000 de turiști din toată lumea. Motivele: liniștea, viața sub luminile nordice și alte activități inedite caracteristice sălbăticiei de la 200 km distanță de Cercul Arctic, și, cu precădere, pentru cel mai mare hotel de gheață din lume.

Cu o suprafață de 5.500 de metri pătrați, hotelul este construit anual din circa 2.000 de tone de gheață şi 30.000 de tone amestec de zăpadă și gheață cu rol în întărirea structurii. La construcția hotelului de la Jukkasjärvi participă anual circa 100 de oameni.

În lunile martie și aprilie, 4.000 de tone de gheață sunt culese din râul Torne și ținute în medii reci pe parcursul verii. Construcția propriu-zisă se face în noiembrie și decembrie, iar hotelul este deschis între decembrie și mijlocul lui aprilie, când structura de gheață începe să se topească.

  [gallery]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel