Un oraș important rămâne fără contract colectare gunoi

Consilierii locali din Giurgiu au votat încetarea actualului contract de colectare a deşeurilor din municipiul reşedinţă.

Consilierii locali au aprobat joi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, un proiect de hotărâre privind încetarea contractului de prestare a activităţii de colectare şi transport a deşeurilor de pe teritoriul oraşului încheiat între municipiul Giurgiu şi operatorul care avea contract de delegare pentru acest serviciu.

'În prezent, sistemul de colectare şi transport al deşeurilor funcţionează în totalitate pe întreaga arie de acoperire a zonei unu din judeţul Giurgiu unde se încadrează şi municipiul Giurgiu, prin contractual de delegare al ADI (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară), drept urmare suntem obligaţi să anulăm sau să reziliem contractul pe care îl avem cu operatorul pentru că altfel am discuta de o prestare de servicii prin două contracte, un contract de delegare al ADI şi să păstrăm şi contractul de delegare cu SC Girexim, ori, legal, corect, nu putem funcţiona cu două contracte (...) Existenţa unui al doilea contract chiar nu se mai justifică, legal nu poţi face prestarea unui serviciu public cu două contracte', a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

El a adăugat faptul că municipalitatea se află în acest moment şi în litigiu cu operatorul pentru că 'ei au funcţionat timp de un an şi jumătate fără să îndeplinească toate condiţiile pe care şi le-au asumat în caietul de sarcini şi au venit cu o cerere aproape de dublare a tarifului de la şase lei plus TVA la zece lei plus TVA, ori nu a fost corect'.

Cine mai strânge gunoiul?

Unii consilier locali au spus că prin încetarea actualului contract de ridicare a deşeurilor din oraş ar putea apărea neînţelegeri şi municipiul riscă să fie acoperit de munţi de gunoaie.

'Mă gândesc ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2018. Se va mai lua gunoiul din oraş pentru că, în mod normal, azi trebuia să aprobăm şi preţul cu care încheiem acest nou contract!? În situaţia în care nu s-au făcut noile contracte nu aş vrea să constatăm că avem deja munţi de gunoaie în oraş şi nu le ridică. În această situaţie nu pot să votez pentru că nu avem continuitate în procesul de curăţenie în oraş. Nu voi vota acest punct', a declarat consilierul municipal ALDE, Alexandru Vladu.

În final, proiectul de hotărâre a fost votat cu 14 voturi pentru, unul împotrivă şi două abţineri, iar primarul municipiului Giurgiu a adăugat faptul că de la 1 ianuarie 2018 plata serviciului pentru ridicarea gunoiului de la populaţie nu se va mai face la Direcţia de impozite şi taxe, ci operatorul va încheia contracte de prestări servicii direct cu cetăţenii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel