Un oraş din Filipine transformă deşeurile din plastic în lalele artificiale

O grădină dintr-un oraş din sudul Filipine a fost decorată cu mii de lalele colorate realizate din sticle de plastic aruncate, o iniţiativă prin care se doreşte atât atragerea turiştilor, cât şi creşterea nivelului de conştientizare privind reciclarea, relatează miercuri Reuters.

Grădina cu lalele, care s-a deschis luni, a fost realizată din 26.877 de sticle colectate din 45 de sate din jurul oraşului Lamitan din provincia insulară Basilan, situată în extremitatea sud-vestică a arhipelagului filipinez. O parte dintre sticlele de plastic au fost tăiate sub formă de lalele şi pictate în nuanţe de roşu, galben, roz şi albastru, iar restul au fost amestecate cu nisip şi ciment şi au fost utilizate la pavarea aleilor din grădină.

Filipine are o contribuţie majoră la poluarea cu plastic a oceanelor, doar o cantitate mică din deşeuri ajungând să fie reciclată. Sticlele din plastic constituie o parte importantă din deşeurile produse de Lamitan, iar transformarea lor într-o atracţie turistică poate ajuta la combaterea poluării cu plastic, după cum a afirmat primarul localităţii, Rose Furigay. Să conştientizăm modul în care putem minimiza utilizarea plasticului, a spus ea. Basilan se numără printre cele mai sărace provincii din Filipine.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel