EXCLUSIV  Un om care trăieşte pentru teatru: Marinela Țepuș, directorul Teatrului Nottara

[] []

10 ian 2017 / 18:00

Salveaza PDF Print Comentarii

Pentru Teatrul Nottara și pentru mine, de asemenea, anul 2016 a fost unul al uimirii! (că se poate întâmpla așa ceva) al revoltei! (că oamenii de teatru au rămas, în proporție de 80 - 90%, apatici, făcându-se că nu ne cunosc) al încrederii! (că, noi, nottariștii, am devenit o familie imbatabilă și că acei prieteni care ne-au fost sau ne-au venit alături, la greu, sunt cei mai prețioși). Și spun asta în urma unui pelerinaj nedorit prin București, prin țară, prin străinătate, dar realizat (vreme de 10 luni), cu succes, ca urmare a promulgării Legii 282 din 18 noiembrie 2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, prin care se interzic activitățile cu publicul și organizarea de spectacole în clădiri cu risc seismic ridicat. 


Iarna, un spectacol care înnobilează iluzia

 

Tot anul 2016 a însemnat și ÎNTOARCEREA la sediul din Magheru 20, cu  ceea ce presupune aceasta: euforie (exprimată prin 10 premiere ale teatrului prezentate în cadrul celei de-a IV-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru – Fest(in) pe Bulevard), entuziasm (că am rezistat și am rămas împreună), speranță (că vom putea trăi în... normalitate). 

 

Alcool, un spectacol pe versurile lui Ion Mureșan

 

Din păcate, cele zece luni în care nu am avut reprezentații la sediu au creat multă confuzie în rândul spectatorilor noștri, așa că anul 2017 va fi (și) unul al încercării de a ne readuce publicul în sălile de spectacol, cu premiere de calitate, cu un festival deja intrat în conștiința bucureștenilor și cu o aniversare a teatrului (70 de ani de existență) de pomină!

 

Alexandru Jitea, Luminița Erga, Adrian Vancica și Cerasela Iosifescu în Zeul Măcelului

 

Și mai cred în vorba românului, în stare, în orice împrejurare, să facă haz de necaz, că tot răul e spre bine, de vreme ce stigmatizanta și falsa ”bulină roșie”, care a stat pe clădire ani de zile, a ridicat notorietatea teatrului de pe bulevard astfel încât toți taximetriștii știu, acum, unde ne aflăm. Nu ne rămâne decât să-i convingem pe aceia care ne trec pe dinainte să intre în sală pentru că merită! Va fi pariul cu noi înșine pentru 2017.Și va fi un pariu bine motivat, pentru că ne putem lăuda cu un repertoriu de 30 de producții și cu alte patru în pregătire. 

 

DADAnoNON, pe texte de Tristan Tzara, Antonin Artaud, V.I.Lenin


Teatrul Nottara are, în acest moment, o gamă extrem de variată de spectacole: de la comedii de bulevard la spectacole-instalații, spectacole de idei ori spectacole muzicale. 

Nu ştiu câte teatre se pot mândri cu șapte titluri ale unor dramaturgi români: Matei Vișniec (Trei nopți cu Madox), Mihai Ispirescu (Aprilie, dimineața), Ion Mureșan (Alcool), Constantin Abăluță (Călătoria), Horia Gârbea (Funcționarul destinului), Lia Bugnar (Matrimoniale), Alex Popa (Efecte colaterale). La loc de cinste îl punem și pe Eugen Ionescu (Noul locatar). 

 

Familie de artiști

 

Regizori din toate generațiile se întâlnesc, pe bulevard, la Nottara, realizând producții pentru spectatori de toate vârstele și din toate categoriile sociale: Gabor Tompa, Mihai Măniuțiu, Alexander Hausvater, Mihai Lungeanu, Petre Bokor, Theodor-Cristian Popescu, Vlad Massaci, Cristi Juncu, Ljupcho Gyorgievski, Diana Lupescu, Claudiu Goga, Gavriil Pinte, Anca Maria Colțeanu, Alex Mâzgăreanu, Ilinca Stihi, Adela Bițică

 

Scenă din Tango, Monsieur

 

Dar nimic nu s-ar fi putut realiza fără o trupă excepțională, care a luat greul în piept, uitând de neajunsuri, de salariile mizere și apărând pe scenă cu toată dăruirea de care sunt toți membrii săi în stare. Anul 2016, cu toate neplăcerile sale, a șters de pe chipurile și din sufletele noastre rutina. Suntem mai activi ca oricând și gata să ne întâmpinăm spectatorii cu proiecte pe măsura tuturor așteptărilor. Ne puteți găsi pe Bulevardul Magheru 20, în casa noastră veche, jucând în aproape toate zilele săptămânii, la ambele săli, și pe www.nottara.ro (pentru că, înțelegând importanța internetului în ziua de zi,, am realizat, tot pentru spectatori, și unul dintre cele mai dotate site-uri de teatru.). Iar pe facebook, pot fi descoperite concursuri și oferte interesante – toate făcute cu dragoste!

 

Metoda, în regia lui Theodor-Cristian Popescu

 

Noi suntem cei care au readus comedia la ea acasă, pe Bulevard, acolo unde ea s-a născut şi a avut succes la marele public. Teatrul Nottara a readus comedia în spaţiul în care s-a consacrat, dar marchează acest teritoriu prin producţii curăţate de vulgaritate şi prost gust, moderne, atrăgătoare, seducătoare. Ne dorim să vă stârnim râsul ca să vă punem pe gânduri, ne distanţăm cu ironie de lumea în care trăim, râdem de slăbiciunile şi de tarele noastre. Pătrundem în sufletele spectatorilor.

VOTEAZA ARTICOLUL
+5

STIRE RECOMANDATA

Grațierea unor pedepse. Proiectul Ordonanței de urgență

Crişan Andreescu / 18 ian, 13:27

BREAKING NEWS 

Justiție

În temeiul dispoziţiilor art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Justiţiei supune dezbaterii publice proiectul Ordonanței de urgență privind gratierea unor pedepse, proiect pe care De Ce News îl publică integral.

Director Ryanair: "Aveţi marea şi zăpada". Șansă pentru România

18 ian, 13:53

Array ( [id] => 529706 [title] => Director Ryanair: "Aveţi marea şi zăpada". Șansă pentru România [supratitle] => [description] =>

România are avantaje mari în faţa altor ţări din regiune, prin faptul că are staţiuni montane şi deschidere la mare, astfel că ar putea să atragă turiştii care aleg, de regulă, Praga şi Budapesta pentru city-break-uri. Aceasta este concluzia lui Kenny Jacobs, directorul de marketing al operatorului aerian Ryanair.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, cât de importantă ar fi pentru turismul românesc existenţa unui aeroport la Braşov. 'Braşov este un loc minunat, am fost acolo. Este unul din locurile din România care pot fi foarte atractive pentru turişti', a spus acesta. Jacobs a adăugat că România ar putea face multe pentru turismul din acea zonă dacă ar dezvolta tema vampirilor.

[citeste si]

'Ar fi ideal să existe un aeroport în Braşov, pentru ca oamenii să nu fie nevoiţi să zboare până la Bucureşti şi apoi să conducă până acolo. Unii nu ar face asta. Cu cât sunt mai multe aeroporturi, cu atât mai bine. Aş pune două aeroporturi la Marea Neagră, aş avea multe aeroporturi în staţiunile de schi, aş încerca să atrag turiştii de city-break la Bucureşti şi în celelalte oraşe din România. Budapesta şi Praga s-au descurcat cel mai bine din Europa la acest capitol, atrăgând turiştii care vor să meargă în călătorii de trei zile. Dar voi aveţi marea, aveţi zăpada, acestea fiind două avantaje mari. În plus, preţurile sunt mult mai bune. Un turist care merge la Praga ar putea spune că nu s-ar mai duce acolo niciodată din cauza preţurilor. Bulgaria nu are nimic mai frumos decât România. Deci este posibil, dacă Guvernul investeşte în modul corect, ca turismul românesc să devină puternic', a continuat reprezentantul companiei aeriene low-cost.

 

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 6 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 6 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-01-18 13:53:30 [date_updated] => 2017-01-18 13:53:30 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => director-ryanair-aveti-marea-si-zapada-ansa-pentru-romania [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 523739 [media_type] => image [description] => [filename] => mare_dcnews_85614200.png [datedir] => 201701 [upload_date] => 2017-01-18 13:52:43 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_523739__529706.html ) ) ) ) 1
Pascal Garray, desenator Strumpfi, a murit

17 ian, 18:35

Array ( [id] => 529602 [title] => Pascal Garray, desenator Strumpfi, a murit [supratitle] => [description] =>

Desenatorul belgian Pascal Garray, unul din creatorii piticilor albaștri Strumpfi, a murit marți la 51 de ani, a anunțat editura Le Lombard. 

[title_homepage] => A murit CREATORUL unor celebre PERSONAJE ANIMATE [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Originar din Liege (Belgique), Pascal Garray s-a alăturat Studioului Peyo (studioul lui Pierre Culliford, alias Peyo, "părintele" Strumpfilor) în 1990. Timp de zece ani el a desenat pentru Peyo celebrele figuri ale piticilor albaștri cu pantalonași și fesuri albe, înainte ca Peyo să-i ceară să relanseze seria "Benoît Brisefer".

După dispariția lui Peyo, în 1992, Pascal Garray desenează și scrie scenariul aventurilor noului personaj, Benoît Brisefer, un băiețel cu șapcă dotat cu puteri supranaturale, pe care însă le pierde când este răcit.

De-a lungul a 26 de ani de carieră, Pascal Garray a colaborat la 17 albume ale celebrilor Strumpfi și la 7 albume cu aventurile lui Benoît Brisefer, informează Agerpres.

[citeste si]

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 176 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 176 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-01-17 18:35:34 [date_updated] => 2017-01-17 18:35:34 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => pascal-garray-desenator-strumpfi-a-murit [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 523404 [media_type] => image [description] => [filename] => doliu_dcnews_54600600.png [datedir] => 201701 [upload_date] => 2017-01-13 20:34:55 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_523404__529602.html ) ) ) ) 1
Alimente periculoase pentru sănătatea inimii

17 ian, 18:15

Array ( [id] => 529597 [title] => Alimente periculoase pentru sănătatea inimii [supratitle] => [description] =>

Pentru a-ți menține sănătatea inimii și a vaselor de sânge, e important să ai grijă ce mănânci și să faci mișcare. Andreea Sava de la Antena 3 a realizat pe blog un top trei al alimentelor care sunt adevărate otrăvuri pentru sistemul cardio-vascular.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

''1. Alimentele grase prăjite

De asta este atât de nocivă mâncarea de tip fast food: pentru că implică multă carne de proastă calitate, adică grăsimi nesănătoase, prăjire, adică încărcarea și a alimentelor altfel inofensive, gen cartofi, cu grăsimi nesănătoase, dar și carbohidrați rafinați și sosuri pline de grăsimi nesănătoase, gen ketchup și toată gama de sosuri la cutie sau borcan, care însoțesc mereu mâncarea de la fast food.

Toate ridică la cer nivelul colesterolului rău.

2. Produsele de patiserie și cofetărie

Sunt pline de zahăr rafinat, grăsimi nesănătoase și făină albă, care are încărcătură glicemică uriașă. Dacă vorbiți și cu medicii, veți vedea că vă spun același lucru: adevărate otrăvuri pentru inimă și vasele de sânge.

3. Sucurile carbogazoase

Foarte bogate în zahăr rafinat, ridică nivelul de zahăr din sânge, care pune presiune pe pereții vaselor, crescând riscul de boli cardio-vasculare.'', a scris Andreea Sava pe blogul ei personal.

[citeste si]

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 178 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 178 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-01-17 18:15:37 [date_updated] => 2017-01-17 18:15:37 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => alimente-periculoase-pentru-sanatatea-inimii [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 160759 [media_type] => image [description] => inima [filename] => heart-disease-300x297.jpg [datedir] => 201202 [upload_date] => 2012-02-23 19:32:22 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_160759_inima_529597.html ) ) ) ) 1

TOP STIRI CELE MAI...


antena3.ro

comunicate de presaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Designed by PROGRAPHICS

Studiul de Audienta si Trafic Internet
nxt.d4a4.n4