Un nou ”sexgate” cu un PREOT. Primele declarații din BOR: Nesfârșit de trist

Un preot ar fi fost înregistrat când îi spunea unui minor că este dispus să-l plătească pentru a întreține relații sexuale cu el și chiar îl ruga să-i prezinte și alți tineri. 

Pe înregistrare ar fi preotul Cristian Pomohaci, originar din Rebrişoara unde este şi cetăţean de onoare, dar cu parohie la Moşuni în judeţul Mureş, şi vedetă de muzică populară. El ar fi fost înregistrat făcându-i avansuri sexuale unui minor. Preotul refuză să dea explicații. 

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR, ”Sunt cazuri izolate, dar sunt cu atât mai triste când apar. E nesfârșit de trist, spre el se îndreaptă privirile tuturor celor care au trecut pragul bisericii respective, care l-au cunoscut și este cel puțin trist, poate dramatic pentru el însuși. Cei de la Arhiepiscopia Alba Iulia mi-au comunicat că părintele Pomohaci era de mai mult timp sub observație, era un om care a mai greșit de câteva ori în alte direcții, a fost mustrat, a fost sancționat în ultimii patru ani, s-a așteptat permanent revenirea la o ascultare firească de ierarhul său. Din păcate, nu s-a întâmplat lucrul acesta, iar episodul despre care vorbim este extem de grav. Dacă se va certifica veridicitatea înregistrării respective, din acel moment părintele Pomohaci nu ar mai trebui să rămână în ierarhia bisericească, pentru că această abatere morală de o gravitate deosebită este ieșită din comun și-n face total incompatibil cu statutul de preot slujitor. Nu poți sluji într-o biserică, nu poți vorbi în numele lui Hristos, nu poți promova valorile evanghelice în timp ce tu trăiești total contrar acestor valori”. 

Arhiepiscopia Alba Iulia a convocat consistoriul după apariția înregistrărilor.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel