Un nou senator republican, decorat de Iohannis

Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a avut marţi, 12 decembrie 2017, o întrevedere cu senatorul republican Marco Rubio, președinte al unui subcomitet din cadrul Comitetului pentru relaţii externe și membru al Comitetului pentru Intelligence, personalitate marcantă a Partidului Republican, fost candidat în alegerile preliminarii care desemnează candidatul partidului la Președinția SUA.   

În contextul întrevederii, au fost abordate teme relevante la nivel strategic în relaţia bilaterală româno-americană, precum cooperarea în domeniul politico-militar şi de securitate, evoluţiile din regiune cu accent pe rolul strategic al Mării Negre, dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic, fiind subliniată intensificarea schimburilor comerciale între cele două state. Ambasadorul României a mai evidențiat angajamentul ţării noastre pentru o relație transatlantică solidă, precum și pentru o cooperare robustă pe linie de apărare, consolidată de prezența forțelor SUA în România și la nivel regional. De asemenea, ambasadorul George Cristian Maior a adresat o invitaţie senatorului Marco Rubio de a vizita România.

Senatorul Marco Rubio a apreciat contribuţia României la dezvoltarea Parteneriatului Strategic în cei 20 de ani de existență, calitatea de aliat strategic al României, dar mai ales contribuţia semnificativă a ţării noastre la securitatea şi soluţionarea actualelor provocări la nivel regional şi global.

(w670)

Cei doi oficiali au subliniat rolul comunităţii româno-americane din Florida în consolidarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, senatorul Marco Rubio apreciind implicarea activă a comunităţii româno-americane din Florida în proiecte relevante pentru cele două state. Totodată, oficialul american şi-a manifestat interesul pentru continuarea cooperării cu reprezentanţii acesteia şi cu autorităţile române, inclusiv în perspectiva deschiderii unei noi misiuni consulare a României la Miami.

[citeste si]

În cadrul întâlnirii, ambasadorul George Cristian Maior i-a înmânat oficialului american Ordinul Naţional „Steaua României", în grad de „Comandor", conferit de preşedintele României Klaus Iohannis, cu prilejul aniversării anul acesta a 20 de ani de Parteneriat Strategic între România şi Statele Unite ale Americii, în semn de înaltă apreciere pentru implicarea personală în excelenta cooperare bilaterală în plan politic, militar şi economic.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel