Un nou scandal la nivel înalt în fotbal: Platini îl atacă pe Infantino

Michel Platini susţine că Gianni Infantino nu are legimitate în fruntea FIFA.

Francezul Michel Platini, fost preşedinte al UEFA, a declarat, într-un interviu pentru L'Equipe că Gianni Infantino nu are credibilitate în funcţia de preşedinte al FIFA. Este un bun jurist, un foarte bun secretar general, dar nu are nicio legitimitate, nu este credibil ca preşedinte al FIFA. El a vomat timp de zece ani pe FIFA. Când am spus 'vomat', am exagerat puţin, dar toată lumea ştia că el critica tot timpul FIFA. Cum poate veni acum să promoveze fotbalul feminin, când râdea mereu de el? Nu a crezut niciodată în el, a declarat Platini cu prilejul unei întrevederi cu şapte jurnalişti europeni.

Platini a fost suspendat de FIFA până în octombrie 2019, pentru încălcarea codului de etică. Francezul a primit 1,8 milioane euro de la Sepp Blatter, ex-preşedinte FIFA, ca plată pentru serviciile sale de consultant, fără existenţa unui contract scris între părţi. Fostul decar al Franţei nu s-a putut prezenta la alegerile pentru preşedinţia FIFA, la care Gianni Infantino a fost unic candidat în februarie 2016 şi a fost ales şef al fotbalului mondial. Suspendarea îl împiedică pe Platimi să candideze din nou la alegerile FIFA programate miercuri la Paris. Infantino este din nou candidat unic şi are ca şi asigurat un al doilea mandat de patru ani.

Infantino i-a fost loial

Platini a fost audiat în luna mai de procurorii parizieni ca urmare a plângerii sale împotriva denunţului calomnios depus la sfârşitul anului 2018, probabil ca urmare a unei scurgeri interne de la FIFA pentru a explica deschiderea de către justiţia elveţiană în 2015 a unui anchete privind faimosul vărsământ de bani de la Blatter. Fostul şef al UEFA are acum statutul de martor asistat din septembrie 2015, impus de justiţia elveţiană.

Platini a dezvăluit că Infantino i-a fost loial pe durata cât a fost preşedinte UEFA, dar s-a simţit trădat când elveţianul şi-a anunţat candidatura la preşedinţia FIFA şi nu l-a mai contactat de atunci: Nu-mi pot imagina ce i-am făcut lui Infantino, ca să aibă un comportament atât de rău cu mine. După tot ce am făcut pentru el, el a făcut ceva împotriva mea. Ultima oară când am vorbit cu el, a fost în 2016, într-un avion către Atena, unde urma să-mi iau la revedere de la congresul UEFA. A venit şi mi-a strâns mâna. 'I-am spus, îmi strângi mâna?' Am fost foarte rece cu el şi nu am mai vorbit de trei ani. După expirarea suspendării sale în octombrie, Platini nu a dezvălui dacă va reveni sau nu în fotbal.

Citește și: Cupa Mondială Qatar 2022 - FIFA a decis numărul de echipe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel